Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Old text, new narrative


Toneelschuur Producties | ITA

© Sanne Peper
vr 3 sep
11:00
ITA

Pleinfoyer | 60 minuten

Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam presenteren een nieuw laboratorium voor vakgenoten, studenten en internationale gasten, waar de staat van het repertoire onder de loep genomen wordt. Een onderzoek naar het belang van behouden, vernieuwen en verbreden van repertoire in de podiumkunsten van vandaag.

Voor regisseurs is het per definitie uitdagend om zich te verhouden tot een oudere tekst. Wat betekent repertoire voor hen in deze tijd, en hoe gaan ze er concreet mee aan het werk? Hoe vertel je met een oud verhaal iets over de wereld van vandaag? Moeten er meer (westerse én niet-westerse) stukken geschreven worden? Of moeten we de definitie van repertoire verruimen door bijvoorbeeld filmscripts en romans toe te voegen aan de canon.

Tijdens het Nederlands Theater Festival gaan onder anderen makers Daria Bukvić, Nina Spijkers, Jörgen Tjon A Fong en Thibaud Delpeut met elkaar in gesprek, onder leiding van moderator Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW INC.). Het zijn zeer uiteenlopende makers met elk een eigen filosofie en werkwijze. De sessie is de eerste in een reeks de komende vier jaar, waarin concreet wordt gekeken naar hoe elkaar aan te scherpen en inspireren als het gaat om werken met repertoire nu en in de toekomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten