Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Om de hoek woont een struik (8+)


Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

© Lisa Schamlé
do 9 sep
12:30
Theater Bellevue
do 9 sep
16:00
Theater Bellevue
vr 10 sep
12:30
Theater Bellevue
vr 10 sep
16:00
Theater Bellevue
za 11 sep
12:30
Theater Bellevue
zo 12 sep
12:30
Theater Bellevue

Palonizaal | 45 minuten

LET OP | Voor deze voorstelling  heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht de regelgeving veranderen, dan veranderen wij uiteraard mee.

In een zelfgebouwde maquette van de stad komen de inwoners tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen hier de hoofdrol. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack gecomponeerd door Frederik de Clercq.

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open.
Om de hoek woont een struik is een van de drie winnaars van de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is beeldend, absurdistisch en speels. Ze studeerden beiden af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en Feikes Huis en start in het najaar van 2021 een vierjarig talenttraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

concept en bouw maquette Sonja van Ojen, Hendrik Kegels

eindregie Lisa Schamlé
dramaturgie Pol Eggermont
ontwerp en bouw van de constructie Vincent van Ojen
ondersteuning decor Dominique van de Zande, Vincent van Ojen, Wieke van Rosmalen
lampjes en draadjes Thomas Claessens
muziek Frederik de Clercq
coaching Ilrish Kensenhuis
beeld poster Lisa Schamlé
in samenwerking met Makershuis Tilburg en Festival Cement
mogelijk gemaakt door Amarte fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, BNG Theaterstimuleringsprijs, Gravin van Bylandt stichting, Gemeente Helmond, Brand cultuurfonds Limburg, het Annatheater en Feikes Huis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten