5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Oorlog en vrede


Frascati Producties | Florian Myjer & Kim Karssen

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
wo 9 sep
20:00
Frascati
do 10 sep
20:00
Frascati
vr 11 sep
20:00
Frascati
wo 9 sep
20:00
Online
do 10 sep
20:00
Online
vr 11 sep
20:00
Online

Frascati - Grote Zaal | 1u en 15 min

Op 9 september kun je een ‘Masterclass recensie schrijven’ volgen bij Hein Janssen.

Tolstojs meesterwerk Oorlog en Vrede als wapen tegen de spruitjesmentaliteit. Een gids voor het moderne leven.

Florian Myjer en Kim Karssen beklimmen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Tolstojs Oorlog en Vrede. Het is geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke, explosieve, megalomane toneelavond. De personages van Tolstoj leven groots en meeslepend. In ijskoude Russische winters wordt familiekapitaal vergokt, veel te jong en gruwelijk gestorven en hart na hart gebroken. Op de achtergrond woedt Napoleons veldtocht tegen Rusland. De tegenstelling met Nederland anno nu kan niet groter zijn: wij leven veilig, verlangend en bang.

Met Oorlog en Vrede in de hand dompelen twee jonge theatermakers zich onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven?

“Het spelplezier spat er vanaf bij het tweetal, ook omdat ze alle ruimte geven aan ironische terzijdes en dwaze slapstick om die malle Tolstojaanse grandeur van een dubbele bodem te voorzien.”★★★★ (NRC)

Theatermakers Kim Karssen en Florian Myjer stellen zichzelf voor de schijnbaar onmogelijke opdracht om het gehele meesterwerk van Tolstoj op de planken te brengen en komen verrassend goed uit de strijd. Ze weten de sfeer van het boek op een originele manier te vertalen in een ingenieus en verbeeldingsvol decor en aanstekelijk spel. De performers verweven moeiteloos anekdotes over hun eigen leven door het originele verhaal. Op deze manier verbinden deze makers het eeuwenoude Russische verhaal met 21e-eeuwse, westerse millennial problematiek. Er is ruimte voor grote epische verhalen en meeslepende emoties, maar ook voor zelfspot en kritische reflectie op hun eigen leven. Een heerlijk aanstekelijke voorstelling van twee ijzersterke performers.

Ze vertolken heerlijk speels, romantisch en absurdistisch hoe de karakters uit het boek worstelen met het leven. Als kleine kinderen met een verkleedkist, maar dan intelligent en met een tintelende tekst.

Florian Myjer en Kim Karssen vertalen het boek Oorlog en Vrede van Tolstoj op een uiterst succesvolle manier naar het toneel.

van en met Florian Myjer en Kim Karssen

eindregie Timothy de Gilde
kostuums Hanne Pierrot
geluidsontwerp Jelle Hoekstra
decor Joey Schrauwen
met dank aan De Warme Winkel
campagnebeeld Lonneke van der Palen
lichtontwerp Barbara de Beer
productie Frascati Producties

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten