5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Opening Night

DE HOE

Koen Broos

Tickets

9 sepITAGrote Zaal100 minutenEindtijd 22:10

ma 9 sep
20:30
ITA

Voor de voorstelling om 19.30 ben je van harte welkom bij NTF de Talkshow over de voorstelling ‘Opening Night’ in de salon van ITA. Castleden Willem de Wolf, Ans Van den Eede en Carine van Bruggen schuiven aan als gast.

Opening Night

DE HOE

Opening Night is de eerste grote voorstelling van De Hoe, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt De Hoe de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

Opening Night is elke avond opnieuw een op losse schroeven gezette première. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

De voorstelling Opening Night is gerangschikt rond een kusscène uit de gelijknamige film van Cassavetes. Het stuk handelt over oud zijn én jong zijn. Over regels volgen én de chaos laten bestaan, het echte najagen én het gespeelde. De synthese van deze veronderstelde tegenstellingen lijkt het ingrediënt te zijn waarmee de toneelavond op spanning is gezet. Het levert een bomvolle, prachtige montage op, waarin alle acteurs even gloedvol en warm staan te acteren. 

DE HOE is het levende bewijs dat collectieven wel degelijk kunnen vervellen en fris blijven. Steeds zie je hoe dit ensemble weer nieuwe lagen weet aan te boren in werk dat onvervalst blijft overkomen als ‘typisch De HOE

De hele avond is onbedaarlijk springlevend, sexy. Het is oorspronkelijk teksttoneel, uitgevoerd door speelbeesten, dat nog uren door had mogen gaan. Zo warrig, scherp, grappig, wild, kwetsbaar en zoekend.

Opening Night is een toneelstuk óver het toneel: een ingenieuze voorstelling vol dubbele bodems.

Naar Opening Night gaan kijken, is volop genieten van spetterend theater dat over zichzelf twijfelt. Plezierig genot is wat de spelers van DE HOE de toeschouwers bezorgen, in hun zoeken naar overdadige waarachtigheid in de liefde, naar intense waarachtigheid in het theater.

Spelers die hun spel op het spel zetten? DE HOE ‘debuteert’ met een even complexe als verleidelijke ode aan het theater.

Van en met Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Willem de Wolf, Ans Van den Eede, Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck

Techniek Bram De Vreese, Shane Van Laer, Bart Mommerency, Lennert Boots
Kostuums Fran Labarque
Stagiairs tekst en dramaturgie Sjoerd Koolma, Jens Dewulf, Tomas Van Balen
Stagiaire techniek Marthe Leon Thys
Met dank aan Matthias de Koning
Productie DE HOE
Coproductie Het Laatste Bedrijf
Met de steun van CAMPO, de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten