5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Opvolgingsbeleid: leiders van nu en morgen

vr 8 sep
10:00
ITA

Grote zaal | 120 minuten | Eindtijd 12:00

In deze bijeenkomst wordt het gesprek aangegaan over machtsoverdracht in de cultuursector, met oog voor verschillende perspectieven, van huidige leiders tot aanstormende generaties.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Machtsoverdracht kent in de Nederlandse cultuursector weinig spelregels. België en Duitsland hanteren juist een opvolgingsbeleid voor directies en leiders in kunstinstellingen. Waarom hier niet?

Plaatsmaken is een veelbesproken onderwerp, maar gebeurt veelal op eigen initiatief en wordt daarmee een persoonlijke (gewetens)kwestie. Is dat fair? Steeds meer stemmen gaan op voor een duidelijk en eerlijk beleid, zeker voor organisaties die ‘niet aan de persoon hangen’. Hoogste tijd om hier het gesprek over aan te gaan, met oog voor verschillende perspectieven en visies, van huidige leiders tot aanstormende generaties.

Vragen die voorbij zullen komen, zijn: zijn vastgestelde ambtstermijnen een goed idee? Kan plaatsmaken pas ná de topfunctie, of kan het er ook onderdeel van zijn? En welke mogelijkheden zijn er ná de top job? Hoe kan opgedane ervaring doorgegeven worden aan nieuwe lichtingen en achtergronden?

Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media van het Ministerie van OC&W opent hiermee dag 2 van NTF PRO.
Dit programma valt binnen de denkkaders van Platform Aanvang! over het goede gesprek in de cultuursector.
Onze insteek: Er vinden verschillende gesprekken plaats over beleid, over het signaleren van problemen nu en het vormgeven van de sector van de toekomst. Maar er is voor de werkenden in de sector niet altijd tijd en ruimte om hierover mee te denken. Toch vormen we met zijn allen de sector. Daarom maken we van een (soms) lastig gesprek, een goed gesprek en nemen je mee in rapporten of hete hangijzers van de sector. We creëren een veilige ruimte om hierop te reageren en jouw ideeën te delen of rustig mee te luisteren en later je gedachten te vormen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten