5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Pandemic of populism

Foto: Anna van Kooij

Tickets

5 sepFrascatiFrascati 260 minuten

do 5 sep
13:30
Frascati

In een panelgesprek worden de bedreigingen en strategieën voor een kunstsector die opereert onder een rechts-populistisch bewind nader onderzocht.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Pandemic of populism

Strategies of resistance in Central Europe

Wat is de positie van de kunsten in een rechts-populistisch bewind? In dit panelgesprek bekijken we bedreigingen en strategieën voor de sector, met verhalen van kunstenaars die werken of werkten in Nederland en andere Europese landen, zoals Polen en Hongarije.

Wat gebeurt er nu in Nederland dat een belletje doet rinkelen vergeleken met situaties in andere landen? Hoe heeft de kunst zich in deze landen ontwikkeld? Wat zijn zogenaamde ‘red flags’? En: liggen er op basis van deze ervaringen ook positieve mogelijkheden in het verschiet waarop we ons als kunstenveld hier in Nederland kunnen richten? Een discussie over fundamentele waarden voor de kunsten in snel veranderende samenlevingen.

Panelgasten:
Anikó Rácz, artistiek directeur SÍN Arts Centre (Hongarije)
Paul Oomen, oprichter Spatial Sound Institute (Hongarije) en The Works Research Institute
Bartosz Szydłowski, artistiek directeur Łaźnia Nowa Theater & Divine Comedy International Theatre Festival (Polen)
Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING Performing Arts Festival

Moderator:
Marijn Lems

Voertaal van dit programmaonderdeel is Engels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten