Programma
& Tickets
3 t/m 13 september 2020 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Permanent Destruction – The SK Concert


Stichting Naomi Velissariou | Theater Utrecht | Rudolphi Producties | C-Takt

© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper

Deze voorstelling is niet te zien tijdens het Nederlands Theater Festival.

‘Ga deze vrouw(en) zien!’, jubelde een Vlaamse recensent na het zien van deze sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics, genres variërend van R&B tot industriële hardcore, monumentale video en een overdadig gebruik van autotune. ‘Feesten tot de dood erop volgt’, schreef een collega-criticus.

Het opstomende theatertalent Naomi Velissariou en de veelzijdige sound producer Joost Maaskant vormen samen de ‘pop-up band’ Permanent Destruction. Voor deze performance, die het perfecte midden houdt tussen voorstelling en concert, putten ze uit het gitzwarte oeuvre van Sarah Kane. Ze geldt als een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia. Haar psychische gesteldheid vond compromisloos weerklank in haar werk. Op 28-jarige leeftijd pleegde Kane zelfmoord.

Permanent Destruction wentelt zich gretig in dit sinistere universum’, schrijft de Volkskrant. ‘Dit festivalconcert is een slimme vorm om het verteerbaar op te dienen. Knappe balans van humor en ultieme tragiek.’

Theatermaker Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant laten ons op een volstrekt nieuwe wijze kennismaken met het oeuvre van Sarah Kane. De makers nemen de uiterste consequentie van een radicaal concept: de samenvoeging van media, geluid en performance resoneert in het lijf en laat diepe indruk achter. De voorstelling prikkelt, brengt je in beweging en doet een aanslag op al je zintuigen. Binnen al het vormelijke geweld wordt het hart van publiek en voorstelling geraakt door een indringende monoloog die in alle vezels existentiële hunkering, pijn en onmacht ademt. Permanent Destruction – The SK Concert is een muziektheatervoorstelling van het gevaarlijkste soort.

van en met Naomi Velissariou, Joost Maaskant

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!