Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Pinokkio


de Veenfabriek i.s.m. La Compagnie du Tire-Laine

© Ben van Duin
za 7 sep
15:00
ITA
za 7 sep
20:00
ITA
zo 8 sep
15:00
ITA

Rabozaal | 105 minuten

LET OP: de aanvangstijden zoals hierboven vermeldt, komen niet overeen met de brochure. De aanvangstijden op de website zijn juist!

Deze Pinokkio is geen sprookje voor kinderen, maar ‘een scabreuze vertelling in de geest van Hans Teeuwen over een jongen die tot seksuele wasdom moet komen’ (NRC). Kom mee naar Pleasure Island, waar je stoutste dromen werkelijkheid worden en leugens beter smaken dan de harde realiteit.

Pinokkio is een subversief verhaal over een opstandige rebel die graag tegen de weldenkende wereld aanschopt en daarbij de leugen niet schuwt. Met zijn charisma weet hij iedereen nog te overtuigen ook.

De recensenten waren razend enthousiast en lieten de sterren regenen. En dat La Compagnie du Tire-Laine er met haar meeslepende mix van klezmer, jazz, tango en Franse muziek een feestje van maakte, daarover waren ze het óók roerend eens.

VSCD Toneelprijzen
Phi Nguyen is genomineerd voor de Arlecchino 2019 voor zijn rol in Alles van Waarde van de Veenfabriek

Een overrompelende theaterervaring: hilarisch, feestelijk en pijnlijk tegelijk. Regisseur Joeri Vos heeft het verhaal met onwaarschijnlijk veel speelsheid (in taal, muziek en vorm) bewerkt. Pinokkio is één grote bende, maar wel een hele fijne. Met Phi Nguyen (als Pinokkio) als ontroerend theaterfenomeen middenin het oog van de storm.

Veenfabriek verpakt met Franse gastmuzikanten uit Lille de post-truth in een zomers en scabreus volksfeestje.

Een ijzersterke, ambigue Pinokkio over vrijheidsdrift en populisme

regie Joeri Vos

cast Simon Boer, Reinout Bussemaker, Yann Deneque, Jacobien Elffers, Lena Entezami, Milena Haverkamp, Paul Koek, Arnaud van Lancker, Ton van der Meer, Phi Nguyen, John van Oostrum, Benoit Sauvage, Teun Smits, Frédéric Tetaert, Niki Verkaar
kostuums Vita Coenen
vormgeving Mats Boswijk
techniek Tom Brinkkemper, Manuel Boutreur, Jannes Noorman, Wilbert van den Boogert
productie Rianne Valstar
publiciteit en marketing Kelly de Haan, Judy Lijdsman
campagnebeeld Anne Harbers
grafische vormgeving Isabel Valstar
teaser Bas de Brouwer
scènefoto’s Ben van Duin

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!