5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Polarisatie: hoe om te gaan met conflictsituaties in de zalen?

Foto: Nichon Glerum
do 5 sep
15:00
Frascati

Frascati 2 | 60 minuten

Een panelgesprek waarin jeugdgezelschappen en theaters hun recente ervaringen delen met conflictsituaties in de theaterzalen.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Jeugdgezelschappen en podia delen hun ervaringen

Conflictsituaties in de theaterzalen krijgen steeds vaker aandacht: van protesterende bezoekers tot discriminatie van artiesten. Aanleidingen kunnen enorm verschillen: van commotie over thema’s als gender, seksualiteit en religie tot politieke stellingnamen. Wat te doen met de schijnbaar toenemende polarisatie op de podia?

Ook in het jeugdtheater is al langer terugkerende onrust in de zalen. Niet alle scholen, docenten en jongeren reageren even positief op thema’s die ook in de bredere samenleving voor frictie kunnen zorgen.

Tijdens dit panelgesprek delen jeugdgezelschappen en theaters hun recente ervaringen. Welke ontwikkelingen zien zij, hoe gaan zij hiermee om, waar lopen ze tegenaan? Pas je je aan de wensen van belangengroepen aan? Hoever moet en wil je gaan om veiligheid van spelers én publiek te garanderen? En is er voor kunstorganisaties, juist in deze tijd, een nieuw soort verbindende rol mogelijk?

Noël Fische (artistiek leider HNT Jong), Gwen Sengers (programmeur Jeugd & Educatie Schouwburg Concertzaal Tilburg) en Maaike van Steenis (Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten) zullen naast anderen deel nemen in het pannel onder moderatie van Vincent Wijlhuizen.

In coproductie met NAPK

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten