Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Presentatie BNG Bank Theaterprijs | Uitreiking Anne Faber stipendium

© Françoise Bolechowski
© Françoise Bolechowski
vr 6 sep
15:30
Theater Bellevue

210 minuten

‘De beste makers van Nederland’: satirisch serieus programma met de uitreiking van de grootste theaterprijs van Nederland

Yannick Noomen en Anne Maike Mertens van Nineties Productions, winnaars van de BNG Bank Theaterprijs 2017, nodigen ‘De Beste Makers van Nederland’ uit om bij hen op de hoekbank plaats te nemen. Het feestelijke middagprogramma bestaat uit korte presentaties van alle genomineerden van de BNG Bank Theaterprijs 2019 met tussendoor interviews en gesprekken over de laatste ontwikkelingen in het speelveld.

‘De Beste Makers van Nederland’ is een talkshow voor de professional die graag up-to-date wil zijn en voor de non-professionele theaterbezoeker die wil weten wat de toekomst te bieden heeft. Of beter gezegd: voor iedereen die van happenings houdt waar je bij geweest moet zijn.

Deze middag staat niet alleen het onweerstaanbare maaktalent centraal, ook is de middag een ode aan de zakelijk leider. Naast de uitreiking van de BNG Bank Theaterprijs vindt namelijk tevens de uitreiking plaats van het Anne Faber Stipendium voor talentvolle zakelijk leiders.

De BNG Bank Theaterprijs, die wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival, is in het leven geroepen om jonge getalenteerde theatermakers te ondersteunen. De winnaar krijgt een bedrag van € 45.000 voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie. De BNG Bank Theaterprijs wil met deze prijs fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers, die op deze manier ook binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen.

Zes van de zeven genomineerden voor de BNG Bank Theaterprijs 2019 zijn te zien tijdens dit festival. Kijk hieronder om te zien welke.

Uitreiking Anne Faber Stipendium
Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Het stipendium wordt vanaf 2018 jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt en bedraagt een toelage ter waarde van €15.000,- euro voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.

Let op! De middag begint vroeg. De ontvangst is al vanaf 15.00 uur. Het officiële programma start stipt om 15.30 uur.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!