5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Prestatiedruk: productieDWANG of productieDRANG

vr 8 sep
13:00
ITA

Koninklijke Foyer | 90 minuten | Eindtijd 14:30

In aanloop naar de nieuwe Kunstenplanperiode een gesprek met de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten over prestatiedruk.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Veel gezelschappen schrijven op dit moment hun meerjarige aanvragen 2025-2028. De prestatie-eisen richting gezelschappen en andere culturele organisaties zijn niet meer zo dwingend als voorheen. Het Fonds Podiumkunsten hanteert bijvoorbeeld geen verplichte bezoekersaantallen of speelbeurten meer. Ook de Raad voor Cultuur legt eerder de nadruk op kwaliteit dan kwantiteit.

Waarom wordt prestatiedruk en productiedwang dan nog steeds zo hard gevoeld in de sector? Is er sprake van geldingsdrang? Na de openingsstatement van Clayde Menso (Directeur Internationaal Theater Amsterdam) gaat Maaike Muis als moderator in gesprek met een panel en de zaal. Aanwezige panelgasten zijn Viktorien van Hulst (directeur-bestuurder Fonds Podiumkunsten) en Camiel Vingerhoets (Coördinerend secretaris BIS Raad voor Cultuur).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten