5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Prestatiedruk: productieDWANG of productieDRANG

Tickets

8 sepITA

vr 8 sep
13:00
ITA

In aanloop naar de nieuwe Kunstenplanperiode een gesprek met de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten over prestatiedruk.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Prestatiedruk: productieDWANG of productieDRANG

Veel gezelschappen schrijven op dit moment hun meerjarige aanvragen 2025-2028. De prestatie-eisen richting gezelschappen en andere culturele organisaties zijn niet meer zo dwingend als voorheen. Het Fonds Podiumkunsten hanteert bijvoorbeeld geen verplichte bezoekersaantallen of speelbeurten meer. Ook de Raad voor Cultuur legt eerder de nadruk op kwaliteit dan kwantiteit.

Waarom wordt prestatiedruk en productiedwang dan nog steeds zo hard gevoeld in de sector? Is er sprake van geldingsdrang? Na de openingsstatement van Clayde Menso (Directeur Internationaal Theater Amsterdam) gaat Maaike Muis als moderator in gesprek met een panel en de zaal. Aanwezige panelgasten zijn Viktorien van Hulst (directeur-bestuurder Fonds Podiumkunsten) en Camiel Vingerhoets (Coördinerend secretaris BIS Raad voor Cultuur).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten