Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De Publieke Tribune: 50 jaar na Aktie Tomaat


i.s.m. Human | Coen Verbraak

do 5 sep
20:00
De Balie

75 minuten

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Aktie Tomaat de toneelwereld opschudde. Wat heeft de Aktie Tomaat, als ‘symbolisch scharnierpunt’ van de theatervernieuwingen, in retrospectief eigenlijk opgeleverd? Is er nog ruimte voor experiment? Is er meer nieuw, geëngageerd repertoire? Zijn er genoeg kansen voor nieuwe gezelschappen? Herkent het publiek zich in het huidige theateraanbod? Is de tijd rijp voor een nieuwe Aktie Tomaat of vinden we het wel best zo? Want als er al iets mis is, waar wringt het dan?

De publieke tribune live op het Nederlands Theater Festival:
Tijdens de openingsavond van het Nederlands Theater Festival is er een live editie van De publieke tribune van Human. Onder leiding van Coen Verbraak ontspint zich een discussie onder publiek op de tribune, bestuurders en theatermakers, met acteur Gijs Scholten van Aschat, theatermaker Annemarie Prins, Marcus Azzini (regisseur en artistiek directeur Toneelgroep Oostpool), producent Fred Boot en Henriëtte Post (directeur Fonds Podiumkunsten). Regisseur Greg Nottrot denkt en praat mee vanaf de tribune als ‘luistervink’.

De publieke tribune live op de radio:
Presentator Coen Verbraak gaat in gesprek met regisseur Johan Simons, actrice Olga Zuiderhoek, acteur en theatermaker Hans Croiset en musicalster Frank Sanders. Luister de uitzending terug via deze link.

Over De publieke tribune
In het nieuwe Human-programma De publieke tribune ondervraagt journalist Coen Verbraak een panel van deskundigen over urgente vraagstukken. Het programma wordt uitgezonden op NPO Radio 1, en NPO 2 zendt televisievariant van het programma uit. Kijk en luister hier eerdere uitzendingen van De publieke tribune terug.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!