5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Regionale spreiding: perspectieven voor (nieuwe) makers dwars door het land

Foto: Nichon Glerum
do 5 sep
15:00
Frascati

Frascati 4 | 60 minuten

Organisaties en makers vertellen over hun ervaringen met residentieplekken, artistieke researchtijd of lokale projecten.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Kansen voor residenties en artistieke research

Brain drain: de trek van afgestudeerde professionals richting de Randstad is een bekend fenomeen. Toch lijkt een kentering gaande: in het hele land investeren steeds meer theaters en gezelschappen in residentieplekken, artistieke researchtijd of lokale projecten. Brain regain?

In dit programma vertellen organisaties over hun residentieplekken en makers over hun keuzes en ervaringen in het land. Dit gesprek is een verdere opmaat naar een ‘Landelijke Residentiedag’ die in 2025 zal starten en elk jaar op een andere plek in het land gehouden wordt. Tijdens deze dag kunnen studenten en makers zich informeren over residentie- en onderzoeksplekken in het land. Organisaties kunnen er kennis uitwisselen over lokale expertise en bouwen aan ketenvorming.

Panelgasten (onder meer):
Peter Hendrikx, directeur Theater aan de Rijn
Caspar Nieuwenhuis: woordvoerder Landelijk Netwerk Theateropleidingen

Moderator:
Floor Cremers (Platform Aanvang)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten