5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Regionale spreiding: perspectieven voor (nieuwe) makers

Foto: Nichon Glerum

Tickets

5 sepFrascatiFrascati 460 minuten

do 5 sep
15:00
Frascati

Organisaties en makers vertellen over hun ervaringen met residentieplekken, artistieke researchtijd of lokale projecten.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Regionale spreiding: perspectieven voor (nieuwe) makers

Kansen voor residenties en artistieke research

Brain drain: de trek van afgestudeerde professionals richting de Randstad is een bekend fenomeen. Toch lijkt een kentering gaande: in het hele land investeren steeds meer theaters en gezelschappen in residentieplekken, artistieke researchtijd of lokale projecten. Brain regain?

In dit programma vertellen organisaties over hun residentieplekken en makers over hun keuzes en ervaringen in het land. Dit gesprek is een verdere opmaat naar een ‘Landelijke Residentiedag’ die in 2025 zal starten en elk jaar op een andere plek in het land gehouden wordt. Tijdens deze dag kunnen studenten en makers zich informeren over residentie- en onderzoeksplekken in het land. Organisaties kunnen er kennis uitwisselen over lokale expertise en bouwen aan ketenvorming.

Panelgasten:
Peter Hendrikx, directeur Theater aan de Rijn
Caspar Nieuwenhuis, directeur HKU Theater en voorzitter Landelijk Netwerk Theateropleidingen
Anne de Blok, regisseur bij Wilminktheater Enschede en Theaterproducties Twente
Simone Kratz, artistiek directeur-bestuurder Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Moderator:
Floor Cremers, Platform Aanvang

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten