5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Rijnreisje 6+

Toneelmakerij | Steef de Jong

Sanne Peper

Tickets

5, 6, 7, 14 sepDe Krakeling, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater

do 5 sep
19:00
De Krakeling
vr 6 sep
16:00
De Krakeling
za 7 sep
14:00
Podium Mozaïek
za 14 sep
15:00
Bijlmer Parktheater

Zilveren Krekel

Met Yung-Tuan Ku, de winnaar van de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie.

Rijnreisje 6+

Toneelmakerij / Steef de Jong

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt je mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors, voor iedereen van zes jaar en ouder.

Twee waternimfen nemen je mee langs de ontstaansgeschiedenis van de rivier, langs de Hongerstenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien, via de grootste waterval van Europa tot een ontmoeting met Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken?

Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners, toeristen, goden, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee. Rijnreisje is een visueel overrompelende voorstelling van Steef de Jong, die als een bewegend schilderij aan je voorbijtrekt.

Als muzikant-performer blaast Yung-Tuan Ku het kleurrijke universum van Steef de Jong doorlopend leven in. Juist vanwege haar gebrek aan overdrijving of groot spel blijf je naar haar kijken – door níet opzichtig de aandacht te trekken, behoudt haar aanwezigheid een prettige ambiguïteit, die haar in staat stelt om met alles wat ze doet te verrassen. 

Rijnreisje laat de kracht van kinderlijke creativiteit zien

Rijnreisje is een adembenemende kijkdoos voor iedereen van zes jaar en ouder 

visueel vaak ronduit overdonderend

concept, tekst, regie en vormgeving Steef de Jong

co-regie Ina Veen

dramaturgie Paulien Geerlings

decorbouw Stephan Nelissen, Geert Sweep

licht- en geluidsontwerp Maarten de Rooij

muziek Yung-Tuan Ku, Steef de Jong

kostuums Willy Veen, Ina Veen

spel Yung-Tuan Ku, Jip Bartels, Lucas Schilperoort

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten