Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Robotica I: Komt een robot in het theater


Ulrike Quade | Maaike Bleeker | UU

© Ulrike Quade
do 2 sep
11:15
melkweg

Upstairs | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van een NTF PRO dagpas. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Wat hebben theater en robotica elkaar te vertellen?

In mei 2020, toen de theaters voor mensen gesloten waren, bezocht robot Ike de Stadsschouwburg in Utrecht. Zijn bezoek was het begin van een meerjarig onderzoek met de titel Acting Like a Robot: Theatre as Testbed for the Robot Revolution. Wat hebben theatermakers en robots aan elkaar? Wat gebeurt er op dit gebied, in Nederland en daarbuiten?

Acting Like a Robot verkent hoe theatermakers, wetenschappers en robotontwikkelaars elkaar wederzijds kunnen inspireren. De ontwikkeling van robots is niet alleen een kwestie van techniek maar ook van verbeelding, van inzicht in hoe vorm te geven aan hun gedrag, uiterlijk en manieren van communiceren. Wetenschapper Maaike Bleeker (Universiteit Utrecht) en theatermaker Ulrike Quade doen verslag en laten work in progress zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten