Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Robotica II: Who’s afraid of robot love?


Ine Gevers

© Yethy
do 2 sep
12:30
De Balie

Grote Zaal | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van een NTF PRO dagpas. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Wat kunnen robots ons leren over menselijkheid?

Robots zijn onderdeel van een breed scala aan algoritmes en kunstmatige intelligentie (AI) die mensen helpen om hun wereld te vergroten. De expo ROBOT LOVE in Eindhoven had één hoofdvraag: Kunnen we van robots leren wat liefde is? Liefde is in deze tijd flink aan verandering onderhevig. Robots en AI houden zich bezig met het volledige spectrum van gedeelde liefde: zorg, gezelschap, intimiteit, sensualiteit en seks met wederzijdse instemming.

In de lezing Who’s Afraid of Robot Love bekijkt Ine Gevers de publieksreacties op ROBOT LOVE vanuit verschillende perspectieven: culturele verschillen, bekwaamheden, toekomst van werk en creativiteit. Robots helpen ons herwaarderen wat het is om mens te zijn.

Ine Gevers is tentoonstellingsmaker, schrijver en activist. Als directeur bestuurder van Niet Normaal INT realiseerde ze grootschalige kunstmanifestaties, waaronder ROBOT LOVE. Ze is voorzitter van Stichting Future of Work (FOW) en bestuurslid bij van Fentener van Vlissingen Fonds.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten