5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Saman Amini’s integratieplan / Black Sheep Can Fly

Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer

Tickets

17 sepDe Kleine Komedie

zo 17 sep
20:15
De Kleine Komedie

Saman Amini’s integratieplan / Black Sheep Can Fly

Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Saman Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd bij het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini (1989, Iran) is naast theatermaker, schrijver en performer ook muzikant. Voor zijn lied Laat Me Toe ontving hij een Edison-nominatie en zijn nummers zijn op Spotify al bijna een miljoen keer beluisterd. Deze muziek komt terug in zijn theatervoorstellingen, waarin hij steeds de dialoog aangaat met zichzelf en het publiek, zonder een oordeel, maar zoekend naar het universele dat ons verbindt.

Amini is een rasartiest: hij kan spelen, zingen, improviseren, hij verknoopt het persoonlijke met het geëngageerde en de lach met de pijn. Hij kan publiek verleiden en bedonderen, en hij wordt kwetsbaar maar vraagt die kwetsbaarheid ook terug van zijn toeschouwer. Wie zich daarvoor openstelt is getuige, ja, zelfs medeplichtig, aan een overdonderende voorstelling.

Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.

Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.

Een wervelende en spetterende show.

Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.

Concept, muziek, tekst en spel Saman Amini

Regie Saman Amini en Victorine Plante
Muziek en muzikale begeleiding Martin Verheesen
Tekstuele bijdrage Geert Lageveen en Floris van Delft
Dramaturgie Floris van Delft
Decorontwerp en Kostuumontwerp Dieuweke van Reij
Tekstcoach Nima Mohaghegh
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Techniek Twan Mensen, Oscar Cheizoo, Saskia Brand
Marketing Janna Maars
Zakelijke leiding Christine de Jager
Producent Black Sheep Can Fly
Coproductie Theater Utrecht
Saman Amini’s Integratieplan is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, Fonds21 en VSB fonds

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten