7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Saman Amini’s integratieplan / Black Sheep Can Fly


Saman Amini | Black Sheep Can Fly

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
zo 17 sep
20:15
De Kleine Komedie

90 minuten

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Saman Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd bij het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini (1989, Iran) is naast theatermaker, schrijver en performer ook muzikant. Voor zijn lied Laat Me Toe ontving hij een Edison-nominatie en zijn nummers zijn op Spotify al bijna een miljoen keer beluisterd. Deze muziek komt terug in zijn theatervoorstellingen, waarin hij steeds de dialoog aangaat met zichzelf en het publiek, zonder een oordeel, maar zoekend naar het universele dat ons verbindt.

Amini is een rasartiest: hij kan spelen, zingen, improviseren, hij verknoopt het persoonlijke met het geëngageerde en de lach met de pijn. Hij kan publiek verleiden en bedonderen, en hij wordt kwetsbaar maar vraagt die kwetsbaarheid ook terug van zijn toeschouwer. Wie zich daarvoor openstelt is getuige, ja, zelfs medeplichtig, aan een overdonderende voorstelling.

Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.

Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show.

Een wervelende en spetterende show.

Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.

Concept, muziek, tekst en spel Saman Amini

Regie Saman Amini en Victorine Plante
Muziek en muzikale begeleiding Martin Verheesen
Tekstuele bijdrage Geert Lageveen en Floris van Delft
Dramaturgie Floris van Delft
Decorontwerp en Kostuumontwerp Dieuweke van Reij
Tekstcoach Nima Mohaghegh
Lichtontwerp Stefan Dijkman
Techniek Twan Mensen, Oscar Cheizoo, Saskia Brand
Marketing Janna Maars
Zakelijke leiding Christine de Jager
Producent Black Sheep Can Fly
Coproductie Theater Utrecht
Saman Amini’s Integratieplan is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdamse Fonds voor de Kunsten, Fonds21 en VSB fonds

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten