5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

SERDI

Serdi Faki Alici & Lara Staal | NTGent

Michiel Devijver

Tickets

7, 8 sepDe Brakke GrondGrote Zaal75 minutenEindtijd 21:45

za 7 sep
20:30
De Brakke Grond
zo 8 sep
20:30
De Brakke Grond

SERDI

Serdi Faki Alici & Lara Staal / NTGent

Serdi vertelt hoe iemand die niks heeft, van zijn stem zijn thuis maakt. Als wees, verplaatsend van instelling naar instelling en van school naar jeugddetentie, deed Serdi zichzelf een belofte. Hij leerde zichzelf beatboxen. Hij trainde net zo lang totdat hij het kon. De akoestiek van de isoleercel bleek perfect geschikt voor het verfijnen van zijn techniek.

Serdi laat zien hoe iemands stem een wapen kan worden. Hoe een leven zonder wortels, dat dreigt af te glijden, door het disciplineren van de stem, plots weer houvast kreeg. Hoe de kracht van klank en compositie het eindelijk mogelijk maakt met anderen te communiceren. De voorstelling is niet alleen een reis langs een reeks instellingen, uiteenlopende vormen van maatschappelijk onrecht en geweld, maar ook een plek om een einde te maken aan de eindeloze zoektocht naar liefde en bevestiging.

Theater als een plek om in gesprek te gaan met demonen uit het verleden en spoken uit het heden. Een stem als wapen dat voorgoed afrekent met de behoefte te pleasen.

Serdi Faki Alici toont de driedubbele kracht van theater als collectief therapeutisch ritueel, spiegel van onze gedeelde gemeenschap én kernreactor van de menselijke creativiteit. Hier staat geen slachtoffer. Hier staat een creator.

Serdi ontroert met een waarachtige monoloog over zijn levensverhaal

Zelden zo’n authentieke voorstelling gezien (…) Serdi vertelt zijn levensverhaal krachtig, overtuigend, met veel humor en een enorme podiumprésence

concept & tekst Serdi Faki Alici, Jamila Channouf, Lara Staal

spel & muziek Serdi Faki Alici

Regie Lara Staal

vooronderzoek & coaching Jamila Channouf

dramaturgisch advies Benoît Vanraes

Spelcoaching Sven Ronsijn

Decorontwerp Grisha Runge

Lichtontwerp Sander Michiels

Productie NTGent

Coproductie Theater Aan Zee

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten