Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Show must go on


Stephanie Louwrier

© Bart Grietens
za 3 sep
20:15
De Kleine Komedie

De Kleine Komedie | 1 uur en 30 min

De Kleine Komedie is onze nieuwe samenwerkingspartner met een aanbod op het snijvlak van cabaret, stand-up, storytelling, spoken word, toneel en muziektheater.

Tijdens de avondklok besloot ze te stoppen met drinken. Niks terug naar het oude normaal, ze wil terug naar een nieuw normaal. In deze persoonlijke, uitzinnige one woman show onderzoekt Stephanie Louwrier hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand. Waarom willen we zo graag verdoven? En wat is daar trouwens slecht aan? Als een vechtmachine gaat ze de strijd aan met haar verslavende talent om overal een feestje van te maken. Gewapend met een goede dosis zwarte humor. ‘Louwrier is een genadeloos theaterbeest,’ hijgde Trouw na, ‘dat volledig samensmelt met de krachtige, bombastische vorm en het publiek ademloos achterlaat.’ Show must go on is taboedoorbrekend en verdomde humoristisch. En sexy. En muzikaal, met Christiaan Verbeek aan de knoppen. Een feest zonder laatste ronde. Een show zonder avondklok. 

Show must go on is geen gevoelig verhaal over de wederopstanding van een verslaafde, ook al is Louwrier sinds februari clean. Het is eerder de verbeelding van haar relatie met ‘het monster’. Dat herkenbare verlangen om aan jezelf te ontsnappen, kritische stemmetjes het zwijgen op te leggen en elke rem te saboteren. Ze speelt het monster fantastisch. In doodsnood herinnert hij Louwrier aan alle legendarische nachten. Aan alle keren dat hij haar zijn lef leende.

Louwriers talent om razendsnel te schakelen tussen typetjes is weer verbluffend in Show must go on. Met een glansrol voor het gekooide beest, dat flemend slijmt voor een avondje vrij. En in een duivelse dialoog met familieleden vat ze haar erfelijk belaste strijd tegen alcoholische verleidingen raak samen.

Concept, spel Stephanie Louwrier

Muziek Christiaan Verbeek
Regie Casper Vandeputte
Kostuums Dymph Boss
Licht, vormgeving Julian Maiwald

 

© Bart Grietens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten