Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Showcase Amsterdam Fringe Festival

vr 3 sep
11:00
Amsterdams Theaterhuis

WG Terrein | 120 minuten

Een bezoek aan de Showcase van Amsterdam Fringe Festival is gratis. Wel is het noodzakelijk je van tevoren te registreren.

Als onderdeel van NTF PRO vindt op vrijdag 3 september van 11 tot 13 uur de Fringe Showcase plaats, waarin korte pitches van Fringe-voorstellingen voorbijkomen. In hoog tempo serveren nieuwe makers voorproefjes van hun voorstellingen; een kennismaking met het aanbod en een lekkere warming up voor het Amsterdam Fringe Festival.

Over Fringe
Tijdens Amsterdam Fringe staat nieuw, jong en ongekend talent te shinen op de kleinere podia en bijzondere locaties door heel Amsterdam. Theater, dans, performance, storytelling en muziek: Fringe heeft ’t allemaal, maar dan net even anders. Laat je verrassen door een van de ruim 50 experimentele, rake en onverwachtse voorstellingen, te zien bij meer dan 25 theaters en op bijzondere locaties in Amsterdam.

Het programma van Amsterdam Fringe biedt dit jaar weer een prikkelende caleidoscoop aan voorstellingen. Van ASMR-circus tot intieme hiphop dans, van klimaatcrisismusical tot dansduet met tafel en stoel. Van monologen over gewelddadige vrouwen tot de trans-male gaze, van insta yogi’s tot how-to-be-a-loser goeroes.

Meer van dit? Bekijk vanaf 14 juli het volledige programma op www.amsterdamfringe.nl/programma. Daar is ook een ruime keuze aan Engelstalige en Language No Problem (LNP) voorstellingen te vinden.

De Fringe Showcase maakt onderdeel uit van de professionalsdag van het Nederlands Theater Festival; beide festivals zijn onderdeel van Stichting de Theaterdagen.

Arts Industry Office
De Arts Industry Office, de professionals desk van Amsterdam Fringe Festival, is er om vakmensen uit de podiumkunsten – van programmeurs tot organisatoren – wegwijs te maken. Het team helpt je graag bij het ontdekken van nieuw talent en het ontmoeten van andere (internationale) professionals.

Als professional kun je bij hen accreditatie aanvragen om professionalskorting en persoonlijk advies te krijgen. Eenmaal geaccrediteerd krijg je een kortingscode waarmee je één gratis ticket krijgt en met korting extra kaarten kunt bestellen (max. 1 per productie). Accrediteren kan vanaf 14 juli via de website van Fringe.

Fringe Professionalsmixer
Fringe nodigt je ook vast van harte uit voor de professionalsmixer, een netwerkevent tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Deze zal plaatsvinden op woensdag 8 september van 15.00 – 17.00. Meer informatie over het programma en de locatie volgt begin augustus op hun website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten