5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Shut Up and Play with Me

Het Zuidelijk Toneel

Foto: Sofie Knijff
Foto: Sofie Knijff
Foto: Sofie Knijff

Tickets

10, 10 sepTheater Bellevue

zo 10 sep
12:30
Theater Bellevue
zo 10 sep
19:00
Theater Bellevue

Disclaimer: deze voorstelling kan als gewelddadig ervaren worden

Shut Up and Play with Me

Het Zuidelijk Toneel

Spelen, iedereen kan het, maar weinigen doen het. Zien we de mogelijkheden tot spel nog wel? Is het een bewijs van volwassenheid om ons spelplezier te onderdrukken? Of doen we het omdat er geen cent aan te verdienen valt? Wat als we de remmen loslaten en ons storten in een belangeloos spel?

Twee spelers verzamelen zich op de speelvloer: Joep van der Geest en Louis van der Waal, bepakt met alledaagse objecten. Tegen en met elkaar vallen ze bloedfanatiek van het ene in het andere spel. Er zal gelachen, gestorven en gehuild worden. De logica van het spel is alleen intuïtief navolgbaar en een raadsel dat je als publiek wil oplossen.

Shut Up and Play with Me is geïnspireerd door Homo Ludens van cultuurhistoricus Johan Huizinga. In regie van Sarah Moeremans brengen de twee acteurs een ode aan de spelende mens, voor iedereen die ooit gespeeld heeft, nu of lang geleden.

Double Bill aanbieding

Zaterdag 9 sep: Shut Up and Play with Me (19.00) en De Dappere Soldaat (20.30)
Zondag 10 sep: Shut Up and Play with Me (12.30) en Motherland (15.00)
Zondag 10 sep: Shut Up and Play with Me (19.00) en Motherland (20.30)

Bestel kaarten voor beide voorstellingen op de zaterdagavond, zondagmiddag of zondagavond en ontvang korting bij het afrekenen.

Regisseur Sarah Moeremans vergroot in Shut Up and Play With Me het (theater)begrip ‘spelplezier’ uit tot een ode aan de homo ludens. Met een onuitputtelijke inventiviteit dagen performers Joep van der Geest en Louis van der Waal zichzelf en elkaar uit in het bedenken van spelletjes met onaanzienlijke huiselijke spullen. De competitie bestaat eruit om zo creatief mogelijk uit de hoek komen. Meeslepend is de onstuitbare speldrift van de twee mannen, die ook het publiek betrekken bij hun bedenksels. De sprankelende originaliteit van hun doe-het-zelf-acties vormt een theater-antwoord op de hightech computergames en smartphone-apps waar mensen momenteel hun spelbehoefte aan uitleveren.

Twee aanstekelijk blije mensen op het toneel, en alle toeschouwers worden in die blijdschap meegenomen. Spelplezier, zo voelt dat.

Shut Up and Play with Me wil ons eraan herinneren dat er geen betere manier is om jong te blijven dan te spelen.

Van der Geest en Van der Waal zijn een fantastisch duo. Ze hebben een chemie van Laurel en Hardy-achtige kwaliteit.

Louis van der Waal en Joep van der Geest behoren tot de meest komische acteurs van het land.

Dramaturgie Joachim Robbrecht

Spel Louis van der Waal
Spel Joep van der Geest
Artistiek advies Piet Menu
Kostuum Daphne de Winkel
Techniek Jurre Smulders
1e productieleider Rianne Valstar
Lichtontwerp Stan Bannier

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten