5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Social Impact: emancipatie van kunst in het sociale domein

Foto: Nichon Glerum
do 5 sep
10:00
De Brakke Grond

Grote Zaal | 60 minuten

Een panelgesprek dat focust op de ontwikkelingen in de kunsten met een sociale impact: welke kansen liggen er in de samenwerking met andere maatschappelijke domeinen?

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Kansen in samenwerking met andere domeinen

Podiumkunstenaars bewegen zich al langer in allerlei verschillende sociale domeinen. Arts & Health en sociaal-artistiek werk lijken een vlucht naar voren te nemen. Daarbij is een belangrijke emancipatie gaande: dit werk wordt niet langer zomaar afgedaan als afgeleide, maar steeds meer gezien als volwaardige kunst die bovendien voor broodnodige nieuwe verbindingen in de samenleving zorgt.

Een panelgesprek met een focus op de nieuwste ontwikkelingen in de kunsten met een sociale impact. Welke kansen (en barrières) zijn er momenteel voor de kunsten in samenwerkingen met andere maatschappelijke domeinen? Wat kan kunst aan die domeinen bijdragen? En hoe ontwikkelt het kunstenaarschap zich daarbij?

Panelgasten:
Prof. Dr. Jet Bussemaker: hoogleraar Wetenschap, Beleid en maatschappelijke impact aan het LUMC; lid Raad Volksgezondheid & samenleving oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Marc Vlemmix: artistiek leider Marc Vlemmix Dance, dat gespecialiseerd is in dansen met mensen met Parkinson, Reuma en Multiple Sclerose
Astrid Weij: directeur Kunsten ’92

Moderator: Maaike Muis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten