Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Songs for no one


Nastaran Razawi Khorasani

© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
© Julian Maiwald
za 11 sep
20:30
Theater Bellevue
zo 12 sep
16:00
Theater Bellevue

Grote Zaal | 75 minuten

LET OP | Voor deze voorstelling  heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht de regelgeving veranderen, dan veranderen wij uiteraard mee.

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani schildert in Songs for no one het leven van een jongen en een meisje in de Islamitische dictatuur van Iran. In haar beeldende solo vol duetten, dialogen, gedichten en songs klinken de stemmen van de kinderen in de oeroude Perzische taal. Een portret van een verborgen samenleving waarin wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Poëtisch portret van twee kinderen in Iran. [Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020].

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over dromen voor de toekomst.

Khorasani: “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”

De in Iran geboren Khorasani studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en won de Gouden Krekel, de prijs voor de meest indrukwekkende podiumprestatie, voor haar rol in CASH. In 2020 kreeg ze de BNG Bank Theaterprijs en in hetzelfde jaar ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Als ze zingt, danst en rapt, haar buik golvend op de mediterrane popbeat van Jimi Zoet, voel je de bizarre werkelijkheid achter geblindeerde ramen in een land waar verraad, blokkades en geheime diensten weliswaar kinderlevens infecteren, maar hun dromen niet.

Een fijnzinnig en indringend portret van kinderen die beknot zijn in hun vrijheden door een dictatoriaal regime dat overal ogen en oren heeft.

concept, regie, spel Nastaran Razawi Khorasani

muziek Jimi Zoet
dramaturgie Tobias Kokkelmans
scenografie en lichtontwerp Peter Till (BrotherTill)
productie Vivianne Jorritsma
techniek André Goos (Denzo Theater Techniek)
marketing Dieke van der Spek
foto Mostafa Heravi
grafisch vormgever en beeldbewerking Maartje de Groot
een productie van Kobe collectief
coproducenten BNG Bank Theaterprijs 2020, Maas theater en dans, Theaterfestival Boulevard ism Het Nationale Theater, We are public, Workspacebrussels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten