5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Steef de Jong in gesprek met Erik Vos

Foto: Nichon Glerum
Photo: Nichon Glerum
Foto: Nichon Glerum

Uitreiking Erik Vos Prijs 2023.

Steef de Jong in gesprek met Erik Vos

Toneelvernieuwer Erik Vos is inmiddels 94. Onder zijn leiding kwam Toneelgroep de Appel in Den Haag tot grote hoogte als het ging om ensemble-spel, avontuurlijke ensceneringen van repertoire en relatie met het publiek.
Steef de Jong kondigde tien jaar geleden aan dat hij als solo-artiest het genre Operette weer nieuw leven in zou blazen. Hoe gek dat toen ook leek, hij verkocht afgelopen winter de grote zaal van onze Nationale Opera en Ballet drie keer uit met ‘Operetta Land.’ En dit jaar blijven de prijzen, nominaties en eervolle selecties voor zijn werk zich opstapelen. Vanmiddag krijgt hij de Erik Vos Prijs. Een tweejaarlijkse prijs voor regisseurs, die in 1997 in het leven werd geroepen toen Erik Vos afscheid nam van De Appel.
In Theater Bellevue, in het decor van Steefs voorstelling ‘De Dappere Soldaat’  (Toneelschuur Producties) – geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury voor het Nederlandse Theater Festival –  ontving Steef de onderscheiding . Waarna de twee theaterkunstenaars met elkaar in gesprek zijn gegaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten