5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Steef de Jong in gesprek met Erik Vos

Foto: Nichon Glerum
Photo: Nichon Glerum
Foto: Nichon Glerum

Uitreiking Erik Vos Prijs 2023.

Toneelvernieuwer Erik Vos is inmiddels 94. Onder zijn leiding kwam Toneelgroep de Appel in Den Haag tot grote hoogte als het ging om ensemble-spel, avontuurlijke ensceneringen van repertoire en relatie met het publiek.
Steef de Jong kondigde tien jaar geleden aan dat hij als solo-artiest het genre Operette weer nieuw leven in zou blazen. Hoe gek dat toen ook leek, hij verkocht afgelopen winter de grote zaal van onze Nationale Opera en Ballet drie keer uit met ‘Operetta Land.’ En dit jaar blijven de prijzen, nominaties en eervolle selecties voor zijn werk zich opstapelen. Vanmiddag krijgt hij de Erik Vos Prijs. Een tweejaarlijkse prijs voor regisseurs, die in 1997 in het leven werd geroepen toen Erik Vos afscheid nam van De Appel.
In Theater Bellevue, in het decor van Steefs voorstelling ‘De Dappere Soldaat’  (Toneelschuur Producties) – geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury voor het Nederlandse Theater Festival –  ontving Steef de onderscheiding . Waarna de twee theaterkunstenaars met elkaar in gesprek zijn gegaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten