5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Syzygy


Jakop Ahlbom Company - 3 sep wereldpremière

Foto: Léon Hendrickx_ontwerp Studio MiNSK
do 3 sep
21:00
Theater Bellevue
vr 4 sep
21:00
Theater Bellevue
za 5 sep
21:00
Theater Bellevue
zo 6 sep
15:00
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Grote Zaal | 1 uur en 15 min, zonder pauze

Deze voorstelling gaat tijdens NTF 2020 in première.

Een zinsbegoochelende voorstelling over onze obsessie met het lichaam.

In een voorstelling van Jakop Ahlbom is niets is wat het lijkt. Een kast wordt een piano, een bankstel een portaal naar het onbekende. Personages verschijnen en verdwijnen. Mensen vouwen zich in onmogelijke posities. Ahlbom en zijn performers rekken de grenzen van de verbeelding. Als in een vreemde droom wordt je meegevoerd langs scènes zonder woorden, dansante duetten, magische trucs en pure slapstick.

Ook in SYZYGY speelt Ahlbom Company een spannend spel met surrealisme en transformatie. De titel verwijst naar een astrologisch fenomeen wanneer drie of meer hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem. In dit geval geen hemel-, maar menselijke lichamen. Ons lichaam is sterk en kwetsbaar tegelijk. Het kan gezond zijn of een belemmering. We kunnen ervan houden of het haten. Sommigen onder ons zijn, vrijwillig of gedwongen, obsessief met hun lichaam bezig. Hoe beïnvloeden cultuur en media ons zelfbeeld? Hoe ver gaat de maakbaarheid van het lichaam? Wat is schoonheid?

In het magische universum van SYZYGY tarten vier vrouwelijke performers onze verwachtingen en onze blik. Kun je anders kijken? En zie je je eigen lichaam, en dat van degene naast je, na afloop met een nieuwe blik? Durf los te laten wat je dacht zeker te weten.

Jakop Ahlbom Company

Regie Jakop Ahlbom
Dramaturgie Judith Wendel
Spel Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Çigdem Polat en Merel Severs
Technische productie Tom Vollebregt
Productie Sarah Faye van der Ploeg
Educatie Laura Liefting & Aiken Somberg (stage)
Zakelijke leiding & informatie Marc Pil
Geluidsontwerp Leonard Lucieer
Kostuumontwerp Susann Rittermann en Esmée Thomassen
Fotografie flyer en affiche Léon Hendrickx
Ontwerp flyer en affiche Studio MiNSK
Coproducent Theater de Meervaart
Techniek Ilona Brink, Anouk Steenbakkers (stage)
Productie assistent Demi Baltus (stage)
Decoratelier Vorm & Decor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten