Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

‘Gasterij de Toekomst’: talkshow voorafgaand aan GAS


o.l.v. Arno van der Heijden

© Daphne van de Velde
© Daphne van de Velde
za 14 sep
12:30
ITA

Exclusief voor bezoekers van GAS

Gratis toegang op vertoon van uw entreeticket voor GAS, u dient zich wel aan te melden.

GASTERIJ DE TOEKOMST

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt er op zoek gegaan naar wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen.

PROGRAMMA

De gasten worden geïnterviewd door jounalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek De gaskolonie.  Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, vertelt over de totstandkoming van het stuk. Jan Veldman verzorgt de muzikale omlijsting van de talkshow.

Om 12.30 uur, voorafgaand aan de voorstelling, bent u van harte welkom in de foyer van Internationaal Theater Amsterdam. De toegang is gratis op vertoon van uw entreeticket voor de voorstelling. U dient zich aan te melden via bovenstaande button. Tijdens de talkshow bestaat de mogelijkheid iets te eten en te drinken.

(De namen van de gasten worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.)

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!