Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

‘Gasterij de Toekomst’: talkshow voorafgaand aan GAS


Met o.a. Minister Eric Wiebes, Marijke van Beek en Yvonne Morselt

© Daphne van de Velde
© Daphne van de Velde
za 14 sep
12:30
ITA

Exclusief voor bezoekers van GAS

Gratis toegang op vertoon van uw entreeticket voor GAS, u dient zich wel aan te melden.

GASTERIJ DE TOEKOMST

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt er op zoek gegaan naar wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen. Bij de talkshow zal minister Eric Wiebes zijn opwachting maken. Daarnaast zijn te gast de oud-burgmeester van de gemeente Eemsmond Marijke van Beek, aardbevingsgedupeerde en voormalig lid van de Dialoogtafel Yvonne Morselt en de Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck, die zich bezig houdt met de energie-transitie.

PROGRAMMA

De gasten worden geïnterviewd door journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voostelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman. De presentatie van Gasterij de Toekomst is in handen van de Groningse cabaretier Arno van der Heijden.

Om 12.30 uur, voorafgaand aan de voorstelling, bent u van harte welkom in de foyer van Internationaal Theater Amsterdam. De toegang is gratis op vertoon van uw entreeticket voor de voorstelling. U dient zich aan te melden via bovenstaande button. Tijdens de talkshow bestaat de mogelijkheid iets te eten en te drinken.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!