7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Keynote Scientist Rebellion: klimaat en samenleving


door Marjan Smeulders (Scientist Rebellion)

do 7 sep
11:30
Frascati

Frascati 1 | 60 minuten | Eindtijd 12:30

Marjan Smeulders van Scientist Rebellion houdt een vurige keynote speech over de ontwrichtende effecten van klimaatverandering en de acties die overheden én theatermakers kunnen ondernemen.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Marjan Smeulders, microbioloog aan de Radboud Universiteit en aangesloten bij Scientist Rebellion, houdt vurige presentatie over de effecten van klimaatverandering en de impact ervan op samenlevingen wereldwijd. Wat kunnen overheden doen, wat kunnen theatermakers doen? Smeulders neemt het publiek mee in de bevindingen en de toekomstscenario’s van het gezaghebbende IPCC (de Intergovernmental Panel on Climate Change) van de Verenigde Naties.

Dr Marjan Smeulders is onderzoeker binnen de afdeling Ecologische Microbiologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze als klimaatactivist lid van Scientists for Future, een alliantie van wetenschappers en academici die zich ernstig zorgen maken over de klimaatcrisis. Smeulders is tevens een van de woordvoerders van Scientist Rebellion, een groeiende groep van wetenschappers en academici die door middel van vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid maatschappelijke veranderingen proberen te versnellen die nodig zijn om ontwrichtende klimaatverandering af te wenden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten