5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Keynote Scientist Rebellion: klimaat en samenleving

door Marjan Smeulders (Scientist Rebellion)

Tickets

7 sepFrascati

do 7 sep
11:30
Frascati

Marjan Smeulders van Scientist Rebellion houdt een vurige keynote speech over de ontwrichtende effecten van klimaatverandering en de acties die overheden én theatermakers kunnen ondernemen.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Keynote Scientist Rebellion: klimaat en samenleving

door Marjan Smeulders (Scientist Rebellion)

Marjan Smeulders, microbioloog aan de Radboud Universiteit en aangesloten bij Scientist Rebellion, houdt vurige presentatie over de effecten van klimaatverandering en de impact ervan op samenlevingen wereldwijd. Wat kunnen overheden doen, wat kunnen theatermakers doen? Smeulders neemt het publiek mee in de bevindingen en de toekomstscenario’s van het gezaghebbende IPCC (de Intergovernmental Panel on Climate Change) van de Verenigde Naties.

Dr Marjan Smeulders is onderzoeker binnen de afdeling Ecologische Microbiologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze als klimaatactivist lid van Scientists for Future, een alliantie van wetenschappers en academici die zich ernstig zorgen maken over de klimaatcrisis. Smeulders is tevens een van de woordvoerders van Scientist Rebellion, een groeiende groep van wetenschappers en academici die door middel van vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid maatschappelijke veranderingen proberen te versnellen die nodig zijn om ontwrichtende klimaatverandering af te wenden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten