5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

The NarcoSexuals


Dries Verhoeven

Foto: Willem Popelier
Foto: Willem Popelier
Foto: Willem Popelier
wo 13 sep
19:30
NDSM
do 14 sep
19:30
NDSM
vr 15 sep
19:00
NDSM
za 16 sep
19:00
NDSM

Elk half uur vanaf 19.30 / Laatste slot om 23:15

LET OP! The Narcosexuals speelt op locatie NDSM Amsterdam Noord.  Het adres is: MACA, Ms. van Riemsdijkweg 61, 1033 RC Amsterdam.

Deze marathonvoorstelling duurt in totaal 6 uur. Bezoekers boeken een tijdslot en blijven zo lang ze willen. Alleen de tijdsloten waar nog kaarten voor zijn, zijn in de verkoop.
Wegens groot succes begint het op vrijdag en zaterdag om 19.00.

Scrollend door hun telefoon gaan ze op zoek naar seks, seks van de bovenste plank, seks voorbij het voorstelbare. Geil en vastberaden springen ze op de fiets, in hun jaszak een flesje ghb, een zakje 3mmc of iets sterkers. Ongehoorzaam aan het verzoek tot social distancing, met een dikke vinger naar de gezondheidscultus, rebellerend tegen de sluimerende eenzaamheid. Ze treffen elkaar op de bank in een willekeurige huiskamer in de stad. Ze kruipen tegen elkaar aan, ze praten honderduit, ze neuken de sterren van de hemel, soms vallen ze flauw, in elkaars armen, ze dragen zorg voor elkaar. Ontmoet: The NarcoSexuals.

In The NarcoSexuals onderzoekt Dries Verhoeven onze verhouding tot subversiviteit; onder de oppervlakte van een steeds opgeruimder publiek domein treffen we een wereld van schaamteloze lustbeleving aan. Maar het werk toont ook de wankele zoektocht naar kwetsbaarheid en kameraadschap. Kondigen de mannen een nieuwe vrijheidsbeweging aan? Bewegen we ons veertig jaar na de gay liberation richting een ‘narco-seksuele revolte’? Of hebben we onze seksuele idealen te grabbel gegooid, ligt de zogenaamde revolutie inmiddels in coma op de bank?

Geen andere voorstelling maakte het afgelopen seizoen meer fysieke indruk op de jury, mee dankzij het intelligente spel tussen kijken en bekeken worden. Maar misschien nog meer appreciëren we aan deze doormalende installatie zijn fusie van verschillende kunstdomeinen om nieuwe kaders te scheppen.

Met The NarcoSexuals brengt Dries Verhoeven een duister element uit de (mannelijke) homoscene in het theaterlicht. De seksdrive van zes poedelnaakte performers is mimografisch gestileerd en wordt ook uitgeleefd op het meubilair. Bijzonder is de setting: de replica van een eengezinswoning waar de toeschouwers omheen lopen en zelf de afstand tot de ramen kunnen bepalen. Via koptelefoons horen ze de muziek binnen en een gedachtenmonoloog die als uit één mond wordt uitgesproken. Zo slaagt Verhoeven erin om vervaarlijke verlangen naar de extase van drugsovergoten seks voor een breder publiek invoelbaar te maken.

Dries Verhoeven brengt in zijn performance The NarcoSexuals een knappe ambivalentie aan. Voortdurend confronteert de installatie je vernuftig met je eigen vooroordelen […] Momenten van schoonheid en droefheid wisselen elkaar naadloos af.

The NarcoSexuals is een vivisectie op de onderbuik van deze tijd. We kijken even onder de gladde oppervlakte, voorbij de wereld waarin we allemaal gezonde, goed presterende, verstandige mensen moeten zijn. Het gaat dieper, naar dat gebied van groeiend ongemak, waar een gedrogeerd lichaam naar het geluk zoekt, balancerend tussen waanzin en waarde.

Als toeschouwer ben je voyeur bij deze ongelofelijke orgie van geilheid, intimiteit en eenzaamheid. (…) Wat ons betreft het beste theater van het jaar.

concept Dries Verhoeven

performance Bráulio Bandeira, Tamar Blom, Vincent Clavaguera, Wojciech Grudziński, Estefano Romani, Barnaby Savage, Victor Mendes
bewegingsmateriaal ontwikkeld i.s.m. de performers en Rita Bifulco
geluidsontwerp Thijs van Vuure
dramaturgie Hellan Godee & Miguel Melgares
techniek Roel Evenhuis, Peer Thielen
assistentie Marte Boneschansker
stage tekst/regie Hendrik de Pecker
inrichting huis Eveline Didderen
productie ‘n More – Ellen van Bunnik, Lise van den Hout, Jitske Weijand, Zita de Vos een productie van Studio Dries Verhoeven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten