Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Dekolonisatie


The Need for legacy

© Maarten Mooijman
do 2 sep
10:00
melkweg

Upstairs | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpast. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Een gesprek over het ontmantelen van historische reflexen en wat dat betekent voor ons theateronderwijs en de podiumkunsten.

The Need for Legacy is een stichting gevormd door een jonge generatie theatermakers van kleur die zich inspannen voor een inclusiever besef van de Nederlandse theatergeschiedenis. Dit jaar organiseren ze een gesprek rondom dekoloniseren. Een begrip dat verschillende dingen kan betekenen in verschillende contexten.

The Need for legacy bespreekt die verschillende invullingen met voormalig directeur van Frascati Nan van Houte en Reggie Baay. Beide gasten geven hun visie op wat dekoloniseren voor hen in de concrete praktijk betekent en gaan daarna in gesprek met elkaar en met de zaal.

Reggie Baay (Leiden, 1955) studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in de koloniale en postkoloniale literatuur en geschiedenis. Van 1985 tot 2005 was hij als redacteur verbonden aan het tijdschrift Indische Letteren en publiceerde hij vele artikelen op het gebied van koloniale geschiedenis en koloniale literatuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten