Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

The Need for Legacy


Maarten van Hinte | Sruti Bala

© Maarten Mooijman
do 5 sep
10:00
ITA

Koninklijke Foyer | 120 minuten

De afgelopen jaren besteedde het Nederlands Theater Festival ruim aandacht aan diversiteit. Uit programma’s door o.a. Lara Staal, Quincy Gario, Maarten van Hinte en Marjorie Boston ontstond een samenkomst van jonge makers en spelers van alle kleuren onder de titel The Need for Legacy. Deze brede groep gaat er vanuit dat inclusieve geschiedschrijving en onderwijs essentieel zijn om de podiumkunsten te veranderen.

Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW INC.) duikt in de archieven en brengt de vergeten geschiedenis in het theatercanon naar boven. Hij kiest drie legacies uit om voor het voetlicht te brengen.

The Need for Legacy lezing

Sruti Bala (Associate Professor Theaterwetenschappen van de UvA) houdt een lezing over actuele manieren  om theatergeschiedenis te doceren op de theaterscholen. Een keynote over hoe te komen tot een bredere waaier van perspectieven in het kunstonderwijs.

The Need for Legacy debat

Debat over een inclusief kunst- en theateronderwijs. De werkpraktijk hervormen start in het onderwijs. Onderwijsdirecties willen wel. Maar hoe moeten ze dat aanpakken? The Need for Legacy Stichting gaat in gesprek met Bojana Mladenovic (SNDO), Joy Mariama Smith (SNDO), Carmen Lamptey (HKU/Bijlmerparktheater). Moderator: Gable Roelofsen.

 

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!