5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

The State of the World: Nino Haratischwili

Foto: G2 Baraniak
vr 6 sep
17:00
ITA

Rabozaal | 60 minuten

In The State of the World vertelt Nino Haratischwili over de thematiek van haar werk en de rol die kunstenaars kunnen spelen in de strijd voor vrijheid en democratie.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Bestsellerschrijver van Het Achtste Leven    

In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de wereldvermaarde en bekroonde bestsellerschrijver, toneelauteur en -regisseur Nino Haratischwili.

Nino Haratischwili is theatermaker en schrijver van de wereldwijd geprezen romans Het achtste leven, De kat en de generaal en Het schaarse licht. Ze groeide op in Georgië ten tijde van de val van de Sovjet-Unie. Daarna zag ze haar geboorteland afglijden naar een gewelddadige chaos. Een generatie jongeren werd getekend door drugs en armoede. Er was geen werk, geen geld en geen elektriciteit. Theater was haar uitweg. Ze vluchtte met haar moeder naar Duitsland. Daar werkte ze als theaterregisseur, maar het grote publiek veroverde ze met haar romans.

Tijdens The State of the World gaat Haratischwili in gesprek over de thematiek van haar werk: familie en vriendschap, goed en kwaad, schuld en onschuld. Uiteraard zal het gesprek ook gaan over de situatie in Georgië, de invloed van Rusland en de rol die kunstenaars kunnen spelen in de strijd voor vrijheid en democratie.

The State of the World wordt in samenwerking met De Balie georganiseerd.
Voertaal is Engels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten