5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

The Story of Travis


Theater Rotterdam | Well Made Productions

Foto: Mark Bolk
Foto: Mark Bolk
vr 8 sep
20:30
ITA

Grote zaal | 110 minuten

Ga naar de NTF Talkshow op 7 of 8 september voor een inleiding op de voorstelling. Wil je liever napraten? Bezoek dan ‘Het laatste woord’ de Aftertalk. Beide programma’s vinden plaats  in de ITA Salon en zijn gratis toegangelijk. Meer informatie klik hier.

Ritzah Statia is voor haar rol in The Story of Travis genomineerd voor de Colombina 2023.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt De Maesschalck en Yamill Jones) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd keert Travis terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan het familiegraf blikt hij terug op zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de hoop die zijn familie op hem gevestigd had.

De initiatiefnemers van The Story of Travis zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie). De toneeltekst komt van Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede geeft het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors tekent voor de choreografie.

The Story of Travis is geïnspireerd door de succesvolle Broadway-klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. De voorstelling gaat over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis.

The story of Travis is een feest van een voorstelling. Een geweldige tour de force is het waarin familiegeschiedenis gethematiseerd wordt en inzichtelijk wordt gemaakt hoe de ‘hopes and dreams’ van voorgaande generaties doorwerken in het nu. Welke kracht er vrij kan komen wanneer je je vrij en toch gedragen weet.

The Story of Travis belicht zware onderwerpen met diepgewortelde emoties, zonder dat je met een ‘negative state of mind’ de zaal verlaat. Niet alles in de voorstelling wordt voor je uitgespeld, waardoor het boordevol vragen oproept, die je na afloop nog lang laat nadenken.

Een adembenemend stukje ensemblewerk.

The Story of Travis is meeslepend, en een hoognodige verrijking van het Nederlandse theaterlandschap.

Romana Vrede levert als debuterend regisseur een muzikaal zinderend meesterwerk.

Een aangrijpend, universeel familieportret.

The Story of Travis is een rijke voorstelling die zijn weerga niet kent.

Tekst Esther Duysker

Regie Romana Vrede
Regieassistent Toni Blackwell
Choreografie Alida Dors
Assistent choreografie Nicole Geertruida
Spel Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Ritzah Statia, Yamill Jones
Dramaturgie Karim Ameur, Aukje Verhoog
Inhoudelijk advies Simone Zeefuik
Outside-eye Ira Kip
Decorontwerp Niek Kortekaas
Lichtontwerp Niek Kortekaas, Axel Dikkers
Compositie muziek Ata Güner
Kostuumontwerp Erik Bosman
Assistentie kostuumontwerp Sandro Lima
Uitvoering kostuums Karin van der Leeuw, Sara Hakkenberg, Jacqueline de Maat
Kap en grime Alejandro Blijd
Kleedster Feben Seyum
Animatieontwerp en -realisatie Wim Bechtold
Technisch producent John Thijssen
Voorstellingsleider Sidney van Geest
Techniek Axel Dikkers, Arjen Fortuin, Hein van Leeuwen, Jimmy Niessen, Sidney van Geest, Sanne Fransen (stage)
Rekwisieten Noa Muller
Productie Angelique van Beckhoven, Annekoos Logtenberg, Emma Boots, Kaya Wessels (stage)
Publieksdramaturg Joëlle Raus Prudence
Educatie en interactie Jasmine van Putten, Anne Sollie, Gregory Vyent, Ilrish Kensenhuis, Sudesca Janse, Naomi Tuininga
Marketing en communicatie Michael Vogel, Robin Laurens, Thamar Kempees, Odair Nascimento Alves, Dieke van der Spek
Pers Gisèle Mambre
Design digital magazine Amanda Harput
Campagnebeeld Coco Olakunle
Fotografie en video Bete van Meeuwen, Cye Wong-Loi-Sing, Selwyn de Wind, Mark Bolk
Producenten Ellen Tjon A Meeuw, Samora Bergtop, Maurice Dujardin, Alida Dors
Projectleider Maurice Dujardin
Development Floortje Jongkoen.
Vocal coach Abigail Martina.
Met dank aan Rubiën Vyent, Mitchell Esajas, Internationaal Theater Amsterdam, Wafae Ahalouch, Lynnée Denise, The Black Archives.
Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht en Zabawas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten