Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Theater als medicijn


Mark Mieras

© Hein van den Heuvel
do 2 sep
13:45
De Balie

Grote Zaal | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van een NTF PRO dagpas. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Theater als medicijn: je neemt meer mee uit het theater dan een leuke avond.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras is geschoold in de wetenschap en gebruikt daarom andere woorden dan dramaturgen en regisseurs om te beschrijven wat theater met mensen doet. De conclusies zijn redelijk opzienbarend: theaterbezoekers hoeven minder vaak naar de dokter, zijn minder bang, staan optimistischer in het leven en ervaren meer geluk. En dat is verklaarbaar, zegt Mieras: theater drukt in onze hersenen op de juiste knoppen om mensen weerbaar, empatisch en zelfsturend te maken.

Mark Mieras is auteur van de bestsellers Ben ik dat? en Liefde. Ooit studeerde hij cum laude af in de theoretisch natuurkundige, nu maakt hij zich als wetenschapsjournalist sterk voor de zachte krachten in de samenleving die, zoals hij het zegt, “op de lange termijn bikkelharde randvoorwaarden stellen aan ons bestaan.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten