Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Theater als vrolijke wetenschap


Theater ADHOC | Jan van den Berg

Theater Adhoc; Oerknal variaties, Jan van den Berg Digidaan
do 2 sep
15:00
De Balie

Grote Zaal | 45 minuten

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van een NTF PRO dagpas. Voor slechts €50 kun je de gehele dag programma’s bezoeken. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem hier! Na betaling krijg je via e-mail een link toegestuurd waarmee je jouw favoriete NTF PRO-programma kunt samenstellen.

Welingelichte verhalen over het grensgebied van podiumkunst en wetenschap.

Jan van den Berg speelt een ‘verslag van zijn onderzoek’ naar het grensgebied van kunst en wetenschap. Hij keek naar de deeltjesversneller van CERN, naar een verdwenen oase in de Libische woestijn en naar de vraag of de Oerknal een zwaktebod is. Onderweg ontdekte hij de poëzie van Platwormseks.

“Een verdomd goeie performer aan wie alles gloeit. Hij kent zijn zaken, hij is een volleerd verteller, en die kunst scharniert bij hem op plezier”, aldus eminent criticus Loek Zonneveld.

Jan van den Berg is een ontdekkingsreiziger van het uitzonderlijke soort. Zijn expedities voeren hem voorbij de grenzen van het blote oog en het naakte verstand. Het liefst bezoekt hij wetenschappelijke experimenten die het uiterste vergen van zijn verbeeldingskracht. En die hem welingelichte verhalen opleveren. Verhalen waarmee hij theatervoorstellingen en documentaire films maakt; waarvan je als toeschouwer spoedig niet meer weet of het nog wel Science is. Of al Fiction. Momenteel werkt hij aan de voorstelling Wim Kleinde laatste menselijke computer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten