5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Theatre Green Book: Hét handboek voor een duurzame toekomst

(Keynote door Paddy Dillon & Lisa Burger, UK)

Tickets

8 sepITA

vr 8 sep
15:00
ITA

Paddy Dillon en Lisa Burger introduceren in een inspirerende lezing het driedelig standaardwerk Theatre Green Book, over het verduurzamen van theaterproducties en -gebouwen.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Theatre Green Book: Hét handboek voor een duurzame toekomst

(Keynote door Paddy Dillon & Lisa Burger, UK)

Het Theatre Green Book is het veelgeprezen en veelbesproken initiatief van tientallen Britse cultuurorganisaties, theatermakers en duurzaamheidsexperts om klimaatneutraal te produceren en theatergebouwen te verduurzamen. Dit driedelige standaardwerk is gemaakt door praktische theatermakers en duurzaamheidsexperts, en biedt een compleet kader voor duurzaamheid. Het boek wordt wereldwijd gebruikt, onder meer door alle toonaangevende theaters en operagezelschappen in het Verenigd Koninkrijk. Het boek wordt nu ook naar het Nederlands vertaald.

Paddy Dillon, een van de belangrijkste theaterarchitecten van het Verenigd Koninkrijk, initieerde het project in 2020 tijdens de coronacrisis, met als doel theatermakers te helpen om te werken aan een duurzame toekomst. Samen met mede-initiatiefnemer Lisa Burger van the National Theatre houdt hij een inspirerende lezing waarin ze de achtergrond van het boek, de principes waar het op gebaseerd is en de huidige ontwikkeling van Green Book-netwerken in Europa beschrijven.

De voertaal van dit programma is Engels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten