Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De Thuiskomst: live hoorspel estafette


Tekstsmederij

vr 3 sep
13:00
ITA

Nieuwe Foyer | 90 minuten

Kunnen we in tijden van crisis creatief verbonden blijven? Is het mogelijk om met meerdere mensen aan één theatertekst te schrijven? De Tekstsmederij ging het experiment aan! Maar liefst zeven interessante taalkunstenaars creëerden met elkaar een nieuwe tekst. Een unieke estafette die tijdens het Nederlands Theater Festival haar climax bereikt!

De schrijvers werd gevraagd alle schrijfwetten los te laten en vaste patronen te doorbreken om in totale vrijheid te kunnen reageren op elkaars werk. Welk resultaat dat uiteindelijk oplevert? Een nieuwe tekst over ‘thuiskomen’. Of het dé theatertekst van het seizoen wordt? Zou kunnen! Het gaat uiteindelijk om het proces.

Op vrijdag 3 september brengt regisseur Timothy de Gilde de tekst op de vloer in de vorm van een live hoorspel. Het publiek krijgt een koptelefoon aangereikt om op intieme wijze onderdeel te worden van een bijzonder mozaïek dat gekoppeld is aan een, hoe dan ook, memorabele tijd.

schrijvers Jibbe Willems, Mohamed Aadroun, Rosita Dameri, Maarten van Hinte, Nedra Arsenovic-Kenzari, Esther Duysker, Lot Vekemans

performers Yorick Zwart, Quiah Shilue, Laura Bakker, Charlie Chan Dagelet, Ortál Vriend, Michiel Nooter, Bart Rijnink
muziek Wessel Schrik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten