Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Trojan Wars


HNTJong | Het Nationale Theater | Noël Fischer

© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
zo 10 jul
17:00
geweest

Trojan Wars is niet te zien tijdens het Nederlands Theater Festival, wel alleen nog van 6 tot en met 10 juli in Het Nationale Theater in Den Haag. Klik hier voor kaarten.

 

Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in een filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol adembenemende verrassingen.  

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, het beroemde epos over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. In een vijf uur durende marathonvoorstelling maakt Het Nationale Theater van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

 Trojan Wars is een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival. Regisseur Noël Fischer brengt hiermee een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur, waarin een topcast samen met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages speelt. Voor aanvang en tussen de drie afleveringen door zijn er acts, muziek en is er vegetarisch eten. Het hele theater is omgetoverd tot één groot festivalterrein. Trojan Wars is een theatrale totaalbeleving voor jong en oud die door pers en publiek juichend werd ontvangen.  

Trojan Wars van HNTjong is een overrompelende monsterproductie die de toeschouwers vijf uur lang alle hoeken van het theater laat zien. In een rijgdraad aan rauw-poëtische dialogen, massale groepschoreografieën, abstracte bewegingssequenties en ingeleefde monologen bedienen de makers zich van alle registers van hun ambacht. Trojan Wars is een groot theaterfeest dat genadeloos onder je huid kruipt. Tegelijkertijd laten de makers zien hoe politiek gekonkel en machtsspelletjes oorlogen kunnen ontketenen. Trojan Wars is daarmee tijdloos én razend actueel.

Grootse theaterprestatie waarin we al bingewatchend het vieze feest van een oorlog ingetrokken worden, met jeugdige onschuld als eerste slachtoffer.

Hét theaterfeest van 2021. HNTjong betovert de zaal en alles daaromheen met gloednieuwe ouwe Grieken

Omdat Trojan Wars een perfecte jongerenvoorstelling is. Denk die vijf sterren er zelf even bij.

Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience.

Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien.

Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af.

© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren
© Bowie Verschuuren

Regie Noël Fischer

Tekst Peer Wittenbols
Acteurs Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
Ensemble Emilio Pramatarov, Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Rosa Weekers, Skeyenno Talany (choreografie), Vera de Vries en Studenten van ROC Mondriaan(DAPA) en NOVA College
Sounddesign William Bakker
Toneelbeeld Thomas Rupert & Roos Veenkam
Kostuumontwerp Carly Everaert
Lichtontwerp Uri Rapaport
Regie-assistentie Marjolein Polman,
Dramaturgie Martine Manten,
Regie experience Dimphna van Kempen
Regie ensemble Kaja van Bruggen
En alle medewerkers van Het Nationale Theater

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten