5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Uitreiking BNG Bank Theaterprijs

+ toekenning Anne Faber Stipendium

Tickets

8 sepTheater Bellevue

vr 8 sep
14:00
Theater Bellevue

Naast de uitreiking van de BNG Bank Theaterprijs en het Anne Faber Stipendium, gaat dit programma in op hoe deelcultuurconstructies de werklast voor jonge makers kunnen verlichten.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Uitreiking BNG Bank Theaterprijs

+ toekenning Anne Faber Stipendium

Niet alleen het onweerstaanbare maaktalent van 2023 staat centraal, ook is dit programma een ode aan de zakelijk leider. Daarom reiken we deze middag de BNG Bank Theaterprijs 2023 voor jonge getalenteerde theatermakers en het Anne Faber Stipendium voor talentvolle zakelijk leiders uit. Belangrijker nog is de ontmoeting en het gesprek. Dit programma is voor de professional die graag up-to-date wil zijn en voor de non-professionele theaterbezoeker die wil weten wat de toekomst te bieden heeft.

Onderwerp van gesprek: deelcultuur. Veel nieuwe makers gaan gebukt onder grote hoeveelheid werklast en ‘backoffice’ die nodig is om zelf een project van de grond te krijgen: een eigen stichting en bestuur optuigen, een eigen zakelijk leider en producent erbij, enzovoorts. Stemmen gaan op voor deelcultuur: constructies waarbij verschillende makers een stichting en een backoffice met elkaar delen. Een goed idee of niet? Wat is hiervoor nodig, welke beren liggen er op de weg?

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds en het Anne Faber Stipendium / Het Huis Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten