Programma
& Tickets
3 t/m 13 september 2020 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or


De Warme Winkel | Grand Theatre Groningen

© Sofie Knijff
© Sofie Knijff
© Sofie Knijff
© Sofie Knijff
do 12 sep
20:30
Theater Bellevue

Grote Zaal | 110 minuten

Voorafgaand op wo 11 sept, 19.00 uur | Interactief gesprek met de jury (gratis)

We worden geboren. We leven. We sterven. Onzichtbaar in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan de soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Warme Winkel, het spannendste theatercollectief van ons land, kreeg er al meerdere. In deze ‘amusante satire over de toneelwereld’ (NRC) hengelt Warme Winkel-lid Rietveld naar een individuele onderscheiding, de belangrijkste acteerprijs van Nederland: de Louis d’ Or. ‘Of excelleren in je superindividuele eentje het uitgelezen instrument is om je definitief te onderscheiden van de massa moet hier in het midden blijven. Dat het heerlijk theater oplevert is alvast een feit.’ (de Volkskrant)

Een vijfkoppig koor aan jonge performers representeert op fenomenale wijze het collectief dat zich tegen de ijdele ambitie van Vincent Rietveld keert. De voorstelling kent een speels politiek engagement (…). Een voorstelling die in weerwil van zijn titel qua inzet verder reikt dan de wereld van het toneel.

Of excelleren in je superindividuele eentje het uitgelezen instrument is om je definitief te onderscheiden van de massa moet hier in het midden blijven. Dat het heerlijk theater oplevert is alvast een feit.

Amusante satire over de toneelwereld

concept en spel Vincent Rietveld

tegenspel Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, David Westera

eindregie Bianca van der Schoot

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!