Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Waar kunnen we landen? Verduurzaming in het theater


Guy Gypens | Rebekka de Wit | Sébastien Hendrickx

do 5 sep
14:00
De Balie

80 minuten

Guy Gypens reflecteert op de verhouding tussen de podiumkunst en de sociaal-ecologische crisis naar aanleiding van Waar kunnen we landen? van Bruno Latour.

Waar kunnen we landen?

Guy Gypens gaf als artistiek leider van het Kaaitheater tien jaar lang het Burning Ice Festival vorm. Daarin zette hij het thema van de klimaatcrisis in de podiumkunsten sterk op de agenda. Tijdens het Nederlands Theater Festival reflecteert hij op de verhouding tussen de podiumkunst en de sociaal-ecologische crisis naar aanleiding van Waar kunnen we landen? van Bruno Latour. Deze tekst vormt een van de meest scherpe analyses van onze tijd. Latour geeft een nieuwe blik vorm waarin we klimaatverandering, populisme, Trump en de ecologische beweging kunnen zien. Hij introduceert ‘het Aardse’ als tegenpool van de klimaat-ontkennende politiek van Trump en consorten.

Gypens, die Latour in november 2018 interviewde, gaat met deze tekst in de hand een briefwisseling aan met enkele compagnons de route. Hoe kunnen kunstenaars en kunstinstellingen zich verhouden tot de klimaatcrisis? Moeten de schouwburgen zich radicaal vernieuwen in deze tijd?

m.m.v. Schrijver en theatermaker Rebekka de Wit (de Nwe Tijd) en Sébastien Hendrickx  (dramaturg in België en actief voor Extinction Rebellion).

Waar kunnen we landen? is samengesteld door Alexander Nieuwenhuis.

 

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!