5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

WAT WIL JE BEWAREN? ARCHIVERING VAN HET NIET-TASTBARE

Foto: Eva Bloem
do 5 sep
15:00
Allard Pierson

Allard Pierson Museum | 60 minuten

Hoe bewaar je de kern van het theater, dat wat zich niet laat vastpakken: een speelstijl, een visie op programmeren, de impact op het publiek?

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Hoe geef je als maker/organisatie je visie door?

Zelfs Marie Kondō is om: weggooien is ‘uit’. Maar wat bewaar je als theatermaker, acteur of programmeur? Hoe bewaar je het niet-tastbare? En hoe maak je dat vindbaar en bruikbaar voor anderen?

De Theatercollectie, die dit seizoen zijn honderdjarig bestaan viert, bevat een schat aan objecten: maquettes, scripts, kostuums, poppen, affiches, archieven, video’s en nog veel meer. Allemaal dingen die je letterlijk in je handen kunt nemen. Daarnaast is er een schat aan gedigitaliseerde data: premièregegevens, casts, artistieke teams. Maar hoe bewaar je de kern van het theater, dat wat zich niet laat vastpakken: een speelstijl, een visie op programmeren, de impact op het publiek?

In februari 2025 organiseren UvA Theaterwetenschappen, het Allard Pierson, Stichting Theater in Nederland en Podiumkunst.net een symposium over deze vraag. Tijdens NTF PRO verzorgen we alvast een kick-off, met onder meer Marit Adriaanse (archivaris Ulrike Quade Company) en Lisa Lucassen (Collectiespecialist uitvoerende kunsten Allard Pierson). Collectief Blauwdruk leidt het gesprek.

Dit is een programma van Stichting Theater in Nederland en Podiumkunst.net

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten