7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Weg met Eddy Bellegueule


Toneelschuur Producties | Eline Arbo

Foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
© Sanne Peper
foto: Sanne Peper
do 10 sep
19:00
Theater Bellevue
vr 11 sep
21:00
Theater Bellevue
za 12 sep
16:00
Theater Bellevue
za 12 sep
21:00
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Grote Zaal | 1 u en 40 min, zonder pauze

Eline Arbo, winnares van de BNG Bank Theaterprijs 2018, maakte een theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule ; het schokkende levensverhaal van een homoseksuele jongen in een homofobe wereld. Verteld zonder franje en met veel droge humor. Naar de bestseller van de Franse auteur Louis Édouard, die ooit Eddy Bellegueule heette.

“Mooi en raak […] Een ode aan het theater.”
★★★★ (de Volkskrant)

De voorstelling vertelt het verhaal van een jonge homoseksuele jongen die opgroeit in een hardvochtig, arm arbeidersmilieu in een Noord-Frans dorpje. Onder een verstikkend decor van plastic zeil nemen alle acteurs de hoofdrol én alle andere rollen voor hun rekening. We volgen Eddy langs vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn. Maar hij wordt uitgelachen, uitgescholden en in elkaar geslagen. Uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen. Vier jonge acteurs spelen op overtuigende wijze, met een geweldige soundtrack als kloppend hart onder het verhaal.

In het overweldigende Weg met Eddy Bellegueule toont regisseur Eline Arbo hoe verschillende inwoners van een klein arbeidersdorp tevergeefs proberen te ontsnappen aan hun eigen beperkte denkkaders. Weg met Eddy Bellegueule is nergens veroordelend, maar maakt een haast onmogelijke compassie invoelbaar. Het levert zinderend, hartverscheurend en oprecht toneel op, dat maanden later nog onverminderd nadreunt.

Een van de beste voorstellingen van dit seizoen.

Prachtig drama over anders-zijn in een grof milieu.

IJzersterkt.

Regie en bewerking Eline Arbo

Naar de roman van Édouard Louis
Vertaling Edu Borger
Uitgever Uitgeverij De Bezige Bij
Met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten
Muzikaal begeleider Thijs van Vuure
Scenografie Juul Dekker
Kostuumontwerp Rebekka Wörmann
Lichtontwerp Varja Klosse
Dramaturgie Thomas Lamers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten