5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Who’s afraid of Oscar Wilde

Compagnie Red Yellow & Blue

Bas de Brouwer

Tickets

7, 8 sepTheater BellevueGrote Zaal75 minutenEindtijd 21:45

za 7 sep
20:30
Theater Bellevue
zo 8 sep
20:30
Theater Bellevue

Officiële Juryselectie

Nominatie

Sharlee Daantje is genomineerd voor de Theo d’Or 2024 voor de meest indrukwekkende bijdragende rol in Het achtste leven (voor Brilka) van Theater Oostpool.

Who’s afraid of Oscar Wilde

Compagnie Red Yellow & Blue

De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer ze ontdekken dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel van het stel, met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen broer en zus een oplossing voor de onvervulde kinderwens aan hun partners. Een out of the box plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun wederhelften gaat vallen.

Met deze ‘komedie van het jaar’ (NRC) geeft Compagnie Red Yellow & Blue een respectvolle knipoog naar Who’s Afraid of Virginia Woolf ­– het befaamde relatiedrama van Edward Albee – en maakt er een zwarte keukentafelkomedie van. Over queer dertigers en de relatieperikelen van nu. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van een generatie waarin queer millennials worstelen met treurig makende uitdagingen, maar vooral ook lachwekkend herkenbaar zijn.

Zowel NRC als Het Parool verkozen de voorstelling tot één van de tien beste van 2023. Een komedie van grote klasse, die bovendien een urgent thema aansnijdt.

De voorstelling, die in taal en vorm een riff vormt op Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee is een scherpzinnig relatiedrama waarin hedendaagse queer dilemma’s rondom het krijgen van kinderen en ouderschap ter discussie staan. Twee stellen bespreken de verlangens en (on)mogelijkheden om (samen) kinderen te krijgen. 

Sharlee Daantje is met recht het cement van deze hele vertelling. Hen plaatst het verhaal doeltreffend in het nu, verbindt door de losse speelstijl verschillende tijden en personages met elkaar. 

Tekst en spel zijn beide vlijmscherp in deze verrukkelijke relatiekomedie.

Geweldig eigentijdse queer-variant op beroemd relatiedrama.

De uitmuntende tekst wordt haarscherp uitgevoerd door de vier acteurs: hilariteit zonder aan impact te verliezen.

De voorstelling geeft een scherpe inkijk in queerliefde anno 2023. Meer van dit alsjeblieft.

Concept, tekst en regie Daan van Bendegem

Spel Daan van Bendegem, Sharlee Jo Daantje, Eline van Gils en Tobe Vandekerckhove
Eindregie Ellen Goemans
Productie Anna Huizing
PR Dagmar Bokma
Zakelijke leiding n’ More / Ellen van Bunnik

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten