5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Wildbloei

Valentina Tóth

Anne van Zantwijk

Tickets

za 14 sep
20:15
De Kleine Komedie
zo 15 sep
20:15
De Kleine Komedie

Wildbloei

Valentina Tóth

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat deze ‘rising star’ vervolgens door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijfsterrenrecensie.  

Wildbloei is een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one-woman-show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.  Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder anderen een moordlustig geworden slachtoffer van de Toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.  

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.   

Valentina Tóth schakelt, met schijnbaar gemak, tussen uitgesproken personages en kwetsbare onderonsjes. Door een prachtige parade van eigenzinnige, woedende, falende, sterke vrouwen op te voeren, houdt ze in haar dampende debuutvoorstelling het publiek een veelzeggende, confronterende spiegel voor. Wildbloei is een samengebald totaalkunstwerk dat stoomt, briest, kietelt en raakt.  

Een overweldigend debuut van cabaretier Valentina Tóth over ‘de hysterische vrouw’.

Wildbloei is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth.
Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?

Tóth laat niet alleen haar geest, haar fantasie alle kanten op zwaaien zonder de grote lijn te verliezen, zij beheerst ook het ambacht van pianospel, acteren en zang.

Regie Stephanie Louwrier

Decor en lichtontwerp Gilles Pollak
Kostuumontwerp Aidan Abnet
Muziek Valentina Tóth & Gilles Vandecaveye
Spelcoaching Matthias van de Brul 

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten