5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Word in Progress

De Tekstsmederij

Roza Schous

Tickets

3 sepITA

do 3 sep
11:00
ITA

Word in Progress

De Tekstsmederij

Een gesprek over de (toekomst van de) taalkunst in het theater.

Welke vormen van taal domineren straks het theater? Wie zijn de makers van de toekomst? Waar liggen hun ideeën? en hoe leren we van elkaar? De Tekstsmederij is nieuwsgierig en kijkt graag samen met jou vooruit!

Op donderdag 3 september praat antropoloog, woordkunstenaar en creatief ondernemer Manu van Kersbergen met drie type schrijvers die vanuit een eigen context vertellen over hun ambacht en maakproces. Op basis van die verhalen gaan we vervolgens in groepjes uiteen en dagen we jou uit om mee te denken over de taal van de toekomst en te reflecteren op dat wat ter sprake komt; Jij bént als het ware het gesprek!

Met medewerking van onder meer (stads)dichter en performer Dean Bowen , (theater)schrijver Yücel Kopal en toneelschrijver Lot Vekemans.

Bij de Tekstsmederij draait alles om de Nederlandse taalkunst. Om het zichtbaar maken van nieuw schrijftalent. Om hun ontmoeting met jou. Kijk voor meer informatie op www.detekstsmederij.nl

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten