5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Yara’s wedding


NITE | Schauspiel Hannover | Asko Schönberg Ensemble | Slagwerk Den Haag

Foto: Katrin Ribbe
Foto: Katrin Ribbe
Foto: Katrin Ribbe
Foto: Oostblok
za 16 sep
15:00
ITA

Grote Zaal | 115 minuten

Ga naar de NTF Talkshow op 14, 15 of 16 september voor een inleiding op de voorstelling. Wil je liever napraten? Bezoek dan ‘Het laatste woord’ de Aftertalk. Beide programma’s vinden plaats  in de ITA Salon en zijn gratis toegankelijk. Meer informatie klik hier.

In deze voorstelling wordt Nederlands, Duits en Arabisch gesproken. Er is Nederlandse en Engelse boventiteling.

Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem?

Yara’s Wedding is een interdisciplinaire (bijna) musical onder regie van Guy Weizman, met teksten van Antigone Akgün, Rasit Elibol, Mohamedou Ould Slahi Houbeini en Rik van den Bos. Samen schreef deze unieke groep schrijvers, geïnspireerd door de complexe relatie tussen het ‘Oosten’ en het ‘Westen’, een voorstelling die gaat over hoe bevoorrecht zijn je blik bepaalt. Over hoe arm zijn je blik bepaalt. Over hoe denken dat je ergens recht op hebt je blik bepaalt. En over de grote gevolgen die deze ongemakkelijke waarheden kunnen hebben.

Om de relatie tussen ‘Oost’ en ‘West’ ook in muziek te vangen, werken musici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag intensief samen met Loradeniz en zangeres Karima El Fillali, die de rol van Yara vertolkt. Geen confrontatie wordt vermeden in deze zeer muzikale en levendige voorstelling met vijftien acteurs, dansers, zangers en muzikanten van verschillende achtergronden en nationaliteiten.

OPBRENGST VOORSTELLING YARA’S WEDDING OP ZATEDAG 16 SEPT VOOR SLACHTOFFERS VAN AARDBEVING MAROKKO.

Een exuberant, overlopend internationaal spektakel van zang, dans en teksttoneel, Yara’s Wedding doet overal een schepje bovenop en creëert een onweerstaanbare muzikale en hypnotiserende wereld waarin vijf vrienden opgroeien post 9/11 en elkaar vinden en verliezen in de grote vragen van hun tijd.

De overgave van de (meertalige) performers aan Weizmans energieke regie maakt van dit in blauw gedrenkte spektakel toch een doordenkertje: hoe gekleurd is ieders blik en perspectief?

Maximaal toegankelijk en brutaal. (…) Een avond als empathietraining.

’Yara’s Wedding’ is zo’n voorstelling waar je met tuitende oren, een vol hart en een vering in je pas naar buiten loopt.

Guy Weizman en zijn fantastische ensemble hebben een totaalkunstwerk gecreëerd.

Guy Weizman maakt van een tekst van Antigone Akgün, Rasit Elibol, Mohamedou Ould Slahi, Rik van den Bos een theaterfestival dat genres en talen overstijgt.

Concept Guy Weizman

Cast Karima El Fillali, Anja Herden, Sanne den Hartogh, Sarah Janneh, Nicolas Matthews, Bien de Moor, Igor Podsiadly, Katherina Sattler, Jésula Toussaint Visser
Live muziek Jochem Braat, Karima El Fillali, Oriol Marès, Niels Meliefste
Regie Guy Weizman in samenwerking met de cast
Writers room Antigone Akgün, Rasit Elibol, Mohammedou Ould Slahi Houbeini, Rik van den Bos
Choreografie Roni Haver
Compositie Loradeniz, Karima El Fillali
Dramaturgie en plot Friederike Schubert
Decor Ascon de Nijs
Kostuums MAISON the FAUX
Lichtontwerp Maarten van Rossem
Geluidsontwerp Peter Zwart
Muzikale dramaturgie David Dramm, Fedor Teunisse
Vertaling Friederike Schubert, Mohamedou Ould Slahi Houbeini, Ludy Golstein, Aska Hayakawa
Regie assistent Ludy Golstein, Aska Hayakawa (stagiair), Pia Kröll
Met livemuziek door Asko|Schönberg en Slagwerk den Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten