5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

ZEEMAAL


Laika & Sien Vanmaele

Foto: Olympe Tits
Foto: Olympe Tits
Foto: Olympe Tits
vr 8 sep
13:00
De Brakke Grond

Rode Zaal | 120 minuten | Inclusief buikvullend diner

Dit is een evenement inclusief diner

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

Binnen Laika creëerde Sien Vanmaele eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). Zeemaal is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog Landmaal en Luchtmaal.

Zeemaal is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

Sien Vanmaele en Laika maakten met ZEEMAAL, een persoonlijke voorstelling én dinnershow ineen. Ze combineert poëzie met wetenschap, fantasie met feit, sentiment met het ontnuchterende. Hoe moeten we ons verhouden tot de veranderingen in ons klimaat? Sien Vanmaele doet met Zeemaal een weergaloze voorzet in een poging tot antwoorden hierop. 

Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn.

Laika’s jarenlange ervaring met culinair theater boost de taal van Vanmaele, op visueel én op inhoudelijk vlak.

Zinnenprikkelend tafeltheater.

TEKST EN SPEL Sien Vanmaele

ZINTUIGLIJK CONCEPT Peter De Bie & Sien Vanmaele
MUZIEK Jason Dousselaere
SCENOGRAFIE Studio Kuurjeus & Peter De Bie
EINDREGIE Jo Roets
KOSTUUM Manuela Lauwers
DRAMATURGIE Mieke Versyp
KEUKEN Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst
LICHTONTWERP Thomas Stevens
TECHNIEK & PRODUCTIE Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes & Pieter Smet
IN COPRODUCTIE MET Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium
MET DE STEUN VAN Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten