Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Saskia Groot ontvangt Anne Faber Stipendium 2021

3 september 2021

© Anna van Kooij
© Anna van Kooij

Tijdens het Nederlands Theater Festival is vandaag voor de vierde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge en talentvolle zakelijk leider in spé: Saskia Groot. Met het stipendium van 15.000 euro kan Saskia belangrijke vervolgstappen zetten in de ontwikkeling van haar zakelijk leiderschap binnen de podiumkunsten.

Enthousiast, betrokken, professioneel en communicatief sterk, een greep uit de kwaliteiten van Saskia Groot die de commissie tussen de flinke hoeveelheid aanmeldingen tegenkomt. In Groot zien ze ‘iemand die het vermogen heeft om te leren en te groeien’. Precies waar het Anne Faber Stipendium om draait: ruimte voor ontwikkeling op vakinhoudelijk gebied, persoonlijke ontwikkeling en netwerkvorming.

Saskia Groot (1992), momenteel hoofd productie bij het BIMHUIS en zakelijk leider van jonge theaterorganisatie Sites of Memory ziet zichzelf in de toekomst doorgroeien in haar werk in de muzieksector: “Vanaf de oprichting drie jaar geleden heeft het stipendium mij al geïnspireerd in mijn ontwikkeling binnen zakelijk leiderschap. Het is een vak waar geen specifieke opleiding of een leertraject voor bestaat. Juist door aandacht te vestigen op het werk áchter de schermen, wordt er ruimte gemaakt voor het werk op het podium. Deze geweldige kans gebruik ik om mijn visie over zakelijk leiderschap verder te ontwikkelen, met specifiek aandacht voor ondernemerschap en diversiteit in de sector.”

Over het Anne Faber Stipendium: ondersteuning voor veelbelovende zakelijk leiders in spé
Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten.
Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €15.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Huis Utrecht, Het Makersfonds, Universiteit Utrecht, Kamphuis en Berghuizen, een bijdrage vanuit de overheid en donaties van particulieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten