Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Programma 2023

GALA van het Nederlands Jeugdtheater

Het jaarlijkse Jeugdtheatergala is een dag waarop creatieven, nieuwelingen, ervaren makers en nieuwsgierigen elkaar ontmoeten en waarin alles draait om jeugdtheater. Deze middag vindt plaats in Theater De Krakeling op Cultuurpark Westergas en is een vast onderdeel van NTF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival (1 t/m 11 sept). Hierin zijn de hoogtepunten van het afgelopen jeugdtheaterseizoen nog één keer te zien.

De regie van de dag is dit jaar in handen van Belle van Heerikhuizen (o.a. Sweet Sixteen en De wereld & Ko) die ons op geheel eigen wijze meeneemt in het programma. Met o.a. de Golden Cricket song van DIEHELEDING en de Staat van het Jeugdtheater, dit jaar uitgesproken door Daniël van Klaveren, artistiek directeur Theater Sonnevanck.

Na afloop van het programma praten we na met een hapje en een drankje. Ben je (theater)professional en wil je deze dag graag meemaken? Meldt je aan via de code die je in de uitnodiging ontvangen hebt. Voor meer info bel naar de kassa 020-6245123

Credits
Regie van de dag Belle van Heerikhuizen
Staat van het Jeugdtheater Daniël van Klaveren
Golden Cricket song DIEHELEDING

LATE NIGHT BAR

Van 1 t/m 10 september toveren Amsterdam Fringe Festival en Nederlands Theaterfestival (NTF) iedere avond het sfeervolle Klein Bellevue om in een spannende Late Night Bar. We beginnen telkens met een verzameling korte acts en bijzondere performances, waarvoor je een kaartje à € 5,- kan kopen.

Van tevoren maken we de acts niet bekend, dus laat je door ons meenemen en verrassen! Vanaf 23:30 is de toegang gratis en hebben we fijne dj’s staan, die jouw beste dansmoves naar boven zullen halen.

Zin in een feestelijke en verrassende NTF after? Om nog even na te kletsen, Fringe en NTF makers te ontmoeten of te dansen tot in de late uurtjes?

We zien je graag bij de Late Night Bar!

Amsterdam Fringe Festival is de zus van Nederlands Theater Festival. Beide festivals vallen onder Stichting de Theaterdagen en vinden jaarlijks plaats vanaf de eerste donderdag in september.

 

DE TALKSHOW

NTF TALKSHOW

Vind je het leuk en interessant om dieper op de voorstellingen in te gaan? Kom dan tijdens het Nederlands Theater Festival naar de live NTF TALKSHOW.

Dionne Verwey en Jennifer Muntslag gaan om de beurt voorafgaand aan de voorstellingen in ITA in gesprek met de makers van de voorstellingen die in het festival te zien zijn: o.a. regisseurs, schrijvers en vormgevers. Daarnaast trakteren opkomende theatermakers die in het Amsterdam Fringe Festival spelen het aanwezige publiek op live acts en performances.

Donderdag 1 september t/m zaterdag 10 september, om 19:30 uur in de Salon van ITA. Voorafgaand aan de voorstellingen in ITA. Gratis toegankelijk.

Te gast bij de NTF Talkshow

Do 1 sept
Judith Wendel, dramaturgie Unseen
Pieter Perry, Fringemaker

Vr 2 sept
Miranda Prein, Maatschappij Discordia
Koen van der Heijden, maker Performance Collectief ROTOR
Rick Busscher, maker Performance Collectief ROTOR
Sophie Stravens, Fringemaker

Za 3 sept
Erik Whien, regie Slachthuis Vijf
Erik de Boer, Fringemaker

Zo 4 sept
Kyra Mol, regie-assistent Slachthuis Vijf
Joseph Kearney, Fringemaker
Martijn van Nunen, techniek Salomonsoordeel
Iris Rodenburg, techniek Trojan Wars

Ma 5 sept
Olivier Diepenhorst, regie Lichter dan ik
Romée Mulder, kostuums Lichter dan ik
Myrthe Groot, kostuums Lichter dan ik
Geoffrey van der Ven, Fringemaker
Twee leden van de Wijkjury

Di 6 sept
Dido Michielsen, schrijver boek Lichter dan ik
Fadi Hindash, Fringemaker
Bram Anneveldt, techniek De Meester en Margarita
Guido van den Hof, techniek De Meester en Margarita

Wo 7 sept
Wilko Sterke, geluidsontwerp Girls & Boys
Daria Bukvić, regie Girls & Boys
Michiel Westbeek, Fringemaker
Brecht Hermans, recensent
Eva van der Weerd, recensent

Do 8 sept
Marloes van der Hoek, scenografie Girls & Boys
Jan-Derk van den Berg, historicus
Pieter Perry, Fringemaker

Vr 9 sept
Sander Janssens, recensent
Christopher van Duijn, Fringemaker
Eryn, Kinderraad van de Krakeling

Za 10 sept
Aus Greidanus
Raffi Feghali, Fringemaker

GALA van het Nederlands Theater

Op zondag 11 september 2022 worden tijdens het Gala van het Nederlands Theater de belangrijkste VSCD Toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor de beste acteur en actrice. Een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet.

 

EGO

The Need for Legacy lezing

Na de succesvolle eerste samenwerking die een schilderij opleverde van theaterpionier Rufus Collins zal dit jaar een feestelijke onthulling plaatsvinden van het tweede schilderij. Dit jaar wordt het schilderij gemaakt door Iris Kensmil. De onthulling van de inhoud wordt omlijst door een tori van Maarten van Hinte. Tijdens dit programma zal hij ons vertellen dieper ingaan op de inhoud van het schilderij.

Deze viering van een nog te onthullen schilderij en de lezing verzorgd door Maarten van Hinte is een samenwerking tussen The Need for Legacy, ITA Academy en het Nederlands Theater Festival. De afgelopen jaren heeft deze samenwerking geleid tot verdiepende bijdragen aan Het Nederlands Theater Festival. Tijdens deze programma’s wordt aandacht besteed aan vergeten geschiedenissen van en over makers van kleur en de gaten in ons geheugen. Voor deze lezing duikt Maarten van Hinte  (RIGHTABOUTNOW INC.) de archieven in en haalt een deel van deze theatergeschiedenis weer naar boven.

Lees ook Doe-theater in portrettengalerij op Theaterkrant.nl

Kom

Gods wegen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten