Programma
& Tickets
1 t/m 11 september 2022 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

GALA van het Nederlands Theater

Op zondag 11 september 2022 worden tijdens het Gala van het Nederlands Theater de belangrijkste VSCD Toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor de beste acteur en actrice. Een feestelijke avond waarin de theatersector in het zonnetje wordt gezet.

 

EGO

The Need for Legacy lezing

Na de succesvolle eerste samenwerking die een schilderij opleverde van theaterpionier Rufus Collins zal dit jaar een feestelijke onthulling plaatsvinden van het tweede schilderij. Dit jaar wordt het schilderij gemaakt door Iris Kensmil. De onthulling van de inhoud wordt omlijst door een tori van Maarten van Hinte. Tijdens dit programma zal hij ons vertellen dieper ingaan op de inhoud van het schilderij.

Deze viering van een nog te onthullen schilderij en de lezing verzorgd door Maarten van Hinte is een samenwerking tussen The Need for Legacy, ITA Academy en het Nederlands Theater Festival. De afgelopen jaren heeft deze samenwerking geleid tot verdiepende bijdragen aan Het Nederlands Theater Festival. Tijdens deze programma’s wordt aandacht besteed aan vergeten geschiedenissen van en over makers van kleur en de gaten in ons geheugen. Voor deze lezing duikt Maarten van Hinte  (RIGHTABOUTNOW INC.) de archieven in en haalt een deel van deze theatergeschiedenis weer naar boven.

 

 

Kom

Gods wegen

Hans Teeuwen

Show must go on

Birds (12+)

BullyBully (3+)

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!